ПИКСИ ПРЕД ПОРТУГАЛ: Састав не могу да кажем, биће промена, али напашћемо их од старта

Новости онлине

26. 03. 2021. у 14:24

ПОРТУГАЛ је једна од најбољих, ако не и најбоља екипа у Европи, коју веома ценимо и поштујемо, али верујемо да имамо квалитет да им се супроставимо, рекао је данас селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић Пикси.

ПИКСИ ПРЕД ПОРТУГАЛ: Састав не могу да кажем, биће промена, али напашћемо их од старта

ФОТО: Н. Иљукић

"У последња два сусрета изгубили смо од Португала у Београду, учинићемо све да прекинемо ту традицију, верујем да ћемо успети, мада знам да неће бити лако. Ми се нећемо предати унапред, гледамо утакмицу као велики изазов и верујемо да можемо да парирамо тако јакој екипи. Атмосфера на последњем тренингу била је сјајна и сви једва чекамо да почне. Велика је мотивација кад играте против шампиона Европе и уживаћемо у фудбалу", изјавио је Стојковић на видео конференцији за медије.

Он је додао да је екипи сигурно психолошки мало лакше да припрема меч, након што је на старту савладала Ирску, али и истакао да ће меч против Португалаца бити потпуно другачији.

"Веома је важно када стартујете са победом, успели смо то да урадимо против Ирске, са психолошке стране то може да значи неки позитивни мир, али сада не размишљамо о Ирској, само о Португалу. Потпуно је нова позиција, нов противник и потпуно другачија игра. Стално потенцирам на колективном духу и мислим да је снага једне екипе управо у томе. Ми верујемо у ту снагу, тако да ћемо сутра показати све што можемо да као група одговоримо на изазов који се зове Португал".

Стојковић је истакао да меч против Португалаца сигурно није кључни у квалификацијама и открио да ће свакако бити промена у тиму.

"Без обзира на име противника, фокус је на нашу игру, тактику, систем, да видимо шта можемо ми да урадимо. Састав не могу да кажем, али биће другачији у односу на прву утакмицу. Претпостављам да ће Португал бити у другачијем саставу у односу Азербејџан. Није кључна, ово је једна у низу од важних утакмица. За многе је Португал најјачи у Европи, делим то мишљење, имају изузетан индуивидуални квалитет, као тим су јаки, добар спој младост и искуства, на крају крајева шампиони су Европе. И тренер Сантош води екипу маестрално и један је од најискуснијих на свету".

Селектор је рекао да је у раду са играчима највише пажње посветио нападу.

"Нећемо ништа мењати у приступу, да, напашћемо Португал. То није никаква тајна, то моји играчи знају и играћемо офанзивно и храбро. То није никаква претња, него једноставно ћемо тако играти. Неће им бити лако против нас, сигуран сам у то, очекујем отворен "фајт". Предаја у нашем речнику не постоји", јасан је Пикси.

Утакмица између Србије и Португала игра се сутра од 20.45 сати на стадиону Рајко Митић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)