ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Мамић се вратио у Хрватску!

Novosti online

24. 03. 2021. у 10:27

БИВШИ тренер Динама Зоран Мамић, који је осуђен на четири године и осам месеци затвора због финансијских малверзација у клубу, вратио се у Хрватску из Босне и Херцеговине.

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО: Мамић се вратио у Хрватску!

ЕПА

Иако су многи очекивали да ће се најмлађи од браће Мамића придружити брату Здравку у изгнанству, он се јутрос јавио са граничног прелаза приликом повратка у земљу.

Његов прелазак границе са Босном и Херцеговином забележен је на граничном прелазу Бијача, последњем после Међугорја, јавио је РТЛ.

- Прешли смо границу, сада смо у близини Сплита - рекао је јутрос нешто пре 10 сати за Н1. Како је рекао, отишао је у БиХ код брата Здравка Мамића.

Мамић није имао препрека за путовање, јер је, упркос правоснажној пресуди, и даље слободан човек који чека да га судија позове на издржавање казне. Како се то још није догодило, Мамић може слободно да путје и нема обавезу према хрватском правосуђу.

- Није било могућности да се предузму мере предострожности, да се не може напустити адреса пребивалишта или слично. Таква ограничења се намећу само када постоје услови за притвор - рекао је Бранко Шерић.

Неколико година се говорило о промени закона, али то се још није догодило, каже Шерић, додајући да би било много лакше то решити да се суђења одвијају дан за даном, без одлагања.

Да је Мамић осуђен на пет година затвора, казну би морао одмах да одслужи.

Врховни суд је прошле недеље потврдио неправоснажну осуђујућу пресуду против Здравка и Зорана Мамића и бившег директора Динама Дамира Врбановића. Здравко Мамић осуђен је на шест и по година затвора, а његов брат Зоран Мамић на четири године и осам месеци затвора.

Након пресуда, Зоран Мамић је поднео оставку на место тренера Динама, а касније је за РТЛ рекао да ће издржати казну на коју је осуђен.

- Пресуда није била правоснажна, али откако је постала правоснажна, истичем да се и даље не осећам кривим, поштујем ту одлуку и учинићу све што морам. Сада постоји правна битка и чекамо даље одлуке. Како они одлуче, тако ће и бити - рекао је Мамић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)