ПАНТЕЛИЋ БАР ДО СЕПТЕМБРА: Фудбалска Србија ускоро креће у предизборну кампању

Н. И.

23. 03. 2021. у 20:49

ФУДБАЛСКИ савез Србије ће, можда, чекати новог председника до септембра. Славиша Кокеза је пре два дана поднео оставку на функцију коју је обављао пуних пет година, пошто је у све већем проблему због истраге Управе за борбу против организованог криминала. А упражњена фотеља се не може брзо попунити.

ПАНТЕЛИЋ БАР ДО СЕПТЕМБРА: Фудбалска Србија ускоро креће у предизборну кампању

Кокеза и Пантелић Фото Н. Параушић

Статут ФСС је врло јасан. До избора новог председника, сва овлашћења има Кокезин заменик Марко Пантелић. Извршни одбор ФСС би требало да распише ванредну изборну Скупштину и само у случају да је на њој тема избор новог председника, на њу ће се чекати највише два месеца. Уколико су пред ФСС избори на свим нивоима, односно у регионима, онда ће се чекати и до септембра.

Јасно је да ће одмах после трећег квалификационог меча против Азербејџана, практично од 1. априла почети предизборна кампања. Незванично се као кандидати за Кокезиног наследника помињу дугогодишњи генерални секретар Партизана и актуелни потпредседник Олимпијског комитата Жарко Зечевић, па генерални директор Црвене звезде и први председник ФСС Звездан Терзић, Зоран Лаковић, један од челника УЕФА, али и некадашњи ас Манчестер јунајтеда Немања Видић.

Скупштина ФСС броји 69 делегата и њен актуелни састав је изазвао доста полемика, пошто углавном седе нефудбалски људи, који су били лични избор Кокезе. У низу нелогичности, један од већих апсурда је чињеница да више чланова у Скупштини имају људи из радне заједнице у ФСС, него чланови тренерске, или судијске организације.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)