СТОЈКОВИЋ НЕМА ДИЛЕМУ: Одлазак на Светско првенство је приоритет

Новости онлине

23. 03. 2021. у 16:49

"Орлови" овај циклус отварају у среду од 20:45х утакмицом против Републике Ирске на стадиону "Рајко Митић".

СТОЈКОВИЋ НЕМА ДИЛЕМУ: Одлазак на Светско првенство је приоритет

Фото: ФСС

Одлазак на Светско првенство је за Србију приоритет, што је потврдио и селектор:

"Одлазак на светско првенство је приоритет и обавеза коју играчи морају да схвате. Много је лепо играти на Светском првенству, а то је важно из много ствари не само индивидуална сатисфакција. Испишете историју и урадите нешто лепо за свој народ. Ја сам оптимиста по природи и не предајем се све док има шансе да се нешто преокрене у нашу корист. То и од играча очекујем. Као што играју у својим клубовима, не тражим да лете по терену већ да играју динамичан и атрактиван фудбал који ће вратити наду нашим навијачима и убеђен сам да ће то остварити и тај оптимизам желим да пренесем и на њих, морамо да будемо спремни на велика дела", селектор Србије Драган Стојковић Пикси.

О поређењу себе као играча са Душаном Тадићем:


"Има велике разлике, године су у питању. Он је много млађи од мене. Прија кад те пореде са неким ко то заслужује, ја се сећам 16 17 и 18 године је Душан показивао страховит таленат, раскошност и лепоту 10 на леђима који носи. Да ли смо слични не знам то је на вама или овима што воле да пореде па донесу оцену. Није ми сметало, зашто би ми сметало. Лепо је када вас се сећају"

О тактици:

"Србија може да игра и са два и са три играча, видећемо сутра, а тим у глави имам немојте мислити да не знам ко излази сутра. Нисам имао неких проблема по избору играча ни по питању групи ни по томе ко ће бити стартер"

Да ли је кондициони тренер задовољан?

"Није питање да ли је он него да ли сам ја задовољан. Увек је добро имати добру атмосферу, а што се спреме тиче претпостављам да су играчи уморни, имате играче који 90 минута играју из недеље у недељу и то може да буде проблем, али не сме да буде алиби и они морају да се одморе, а тренинзи су више техничко тактичке природе. ПОтребни су ми свежи играчи који могу идеје да спроведу у дело. Физички мислим да се добро осећају, мислим то морате њих да питате, али мислим да ће бити океј"

Ирска никада није победила Србију од осамостаљења.

"Ово је прва утакмица и она је као таква веома тешка и веома значајна. Не постоји гаранција да ћемо победити, изгубити или играти нерешено и зато је фудбал занимљив. Веома је важно са каквом игром одиграте ту утакмицу и какав перформанс пружите. Можете бити много бољи, а да не победите и може да буде и обрнуто. Ако ме питате да ли сам задовољан бодом, нисам"

Питње за селектора да ли зна да 11 година нису победли на старту квалификација и да ли је то мотив

"За тај податак нисам знао, а учинићемо све да срушимо ову традицију. Не обраћам пажњу на Ирксу и састав једино сам фокусран на мој тим и играче. Знам о њима довољно колико један тренер треба да зна што је довољно да у тактичком смислу пренесем оно што ће нас чекати на стадиону. Респектујем екипу Ирске и то је то. Добро је што голман не игра небо само брани"


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)