МИТАР, ЈОВИЋ ИЛИ ДУШАН? Стојковић на слатким мукама пред деби на стадиону "Рајко Митић"

Ђ. С.

23. 03. 2021. у 00:00

ДИЛЕМА око голмана, "трилема" око шпица, "зависност" одбране од формације, имењаци у маневру и "блиндирани" капитен...

МИТАР, ЈОВИЋ ИЛИ ДУШАН? Стојковић на слатким мукама пред деби на стадиону Рајко Митић

ФОТО: ВН

За "деветку" конкуришу тројица сјајних шпицева. Опет дилема између статива

Србија предвођена легендом Драганом Стојковићем сутра (20.45) против Републике Ирске креће у "операцију Катар 2022".

Без много прилика за уигравање, "орлови" ће истрчати на стадион "Рајко Митић" у потрази за првим бодовима у квалификацијама за СП 2022, у саставу који већ данима (без)успешно лицитира онај део фудбалске јавности који није одустао од репрезентације.

Биће интересантно за кога се Стојковић одлучио у шпицу. Александар Митровић је годинама уз Душана Тадића вукао репрезентацију на својим леђима, али у 2020/2021. није стандардан у Фуламу. Лука Јовић се после повратка у Ајнтрахт подигао, мада је и даље далеко од нападача којег је Реал платио 60 милиона. 

И ту долазимо до Душана Влаховића, који је у најбољој форми, нарочито у последња два месеца. Поред поменуте тројке, Пикси на располагању има и распуцаног Ђорђа Деспотовића, али тешко је замислити да ће он предводити напад "орлова".

Неизвесно је и ко ће међу стативе, пошто и Предраг Рајковић и Марко Дмитровић бране одлично у Ремсу и Еибару, док је испред неког од њих двојице, чини се загарантовано место Николи Миленковићу.

Ко ће поред њега стајати, највише зависи од формације, да ли са три или четири позади. У најужој конкуренцији је Стефан Митровић, а ту су још и Милош Вељковић, Урош Спајић, Страхиња Павловић... 

Двојица Немања, Гудељ и Максимовић, требало би да буду "осигурачи" у везном реду, а крилне позиције, ако будемо играли са три штопера, требало би заузму Филип Костић (лево) и Дарко Лазовић (десно).

Кључеви креације, као и код претходних селектора, биће поверени новом капитену Душану Тадићу, а офанзивни "трозубац" комплетираће Сергеј Милинковић-Савић или Филип Ђуричић ако Пикси остане веран формацији 3-4-3 (3-4-2-1) коју је најчешће користио радећи у кинеском Гвангџоу. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)