АРГЕНТИНСКА ЧУДА: Марадонин дух се појавио на гол-линији и спасао Боку у Суперкласику

Novosti online

15. 03. 2021. у 17:47

Има дербија који су квалитетнији, скупљи, популарнији. Али немају све оно што има Суперкласико између Боке и Ривера да би се сматрали највећим на свету.

АРГЕНТИНСКА ЧУДА: Марадонин дух се појавио на гол-линији и спасао Боку у Суперкласику

ФОТО: Принтскрин/Твитер

А дуел Боке Јуниорс и Ривер Плејта то јесте баш зато што је необичан, нелогичан и ван шаблона. Посебан.

Синоћ је одигран Суперкласико у којем је било свега да се види. Лепих потеза, бруталних стартова, голманских парада... Можда и најзанимљивији детаљ меча се збио у 90. минуту.

Било је 1:1, а Риверов офанзивац Хироти је центрирао са десног крила. Лопта је прво закачила једног Бокиног штопера, па се одбила од главе другог, прелетала изненађеног голмана Андраду и кренула у гол. 

Деловало је да сигурно улази у мрежу, али је добила чудан фелш, два пута одскочила на гол линији и ’решила да изађе’. Риверов везиста Сукулини је уклизао на другој стативи да је напокон угура у мрежу, али је голман Андрада неким чудом успео да одбрани.

У Аргентини су одмах почеле приче о паранормланим појавама и духу Арманда Дијега Марадоне који се указао на гол-линији и спречио лопту да уђу у мрежу. То је чак рекао и један од коментатора у телевизијском преносу?! Али то је Аргентина... Фудбал је тамо религија, Марадона божанство па је некако и очекивано да верују у неке натприродне појаве. Духовити људи су на то све накачили ’мим’ слике на којима Марадона избија лопту са гол-линије.

(Моцарт спорт) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)