НАСТАВЉА СЕ РАТ ТЗВ. КОСОВА И ШПАНИЈЕ: Огласили се из Приштине, играју само под једним условом и ФИФА на њиховој страни

Новости онлине

11. 03. 2021. у 09:03

МНОГО буре се подигло око квалификационог меча за Светско првенство у фудбалу између тзв. државе Косово и Шпаније.

НАСТАВЉА СЕ РАТ ТЗВ. КОСОВА И ШПАНИЈЕ: Огласили се из Приштине, играју само под једним условом и ФИФА на њиховој страни

Фото: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Наиме, ФС Шпаније је приликом представљања свог тима за мартовске мечеве квалификација за Светско првенство 2022. године истакао да ће им ривал бити "територија Косово".

Шпанија не признаје Косово као засебну државу, а овај потез је разбеснео све у ФС такозваног "Косова". Сада је стигао нови одговор и председника тог савеза, Агима Адемија.

"Косовски савез је пуноправни члан УЕФА и ФИФА, са истим правима и обавезама као и других 55 и 211 савеза чланова. Морамо да играмо мечеве по правилима УЕФА и ФИФА и према основним принципима спорта. Поштујемо ФС Шпаније, али нећемо прихватити било какво кршење правила, посебно наших права као нације", рекао је Адеми за "Марку".

Адеми није желео да више иде у детаље, већ да чека даље догађаје. Министарка иностраних послова Шпаније Аранча Гонзалез Лаја истакла је да "меч мора да се игра по правилима ФИФА", док су из ФС Шпаније истакли да ће они само поштовати правила која им Министарство иностраних послова буде наметнуло.

Сва је прилика да ће меч Шпанија - тзв. "Косово" бити одигран са симболима такозване државе "Косово" и са интонирањем њихове химне, баш као што ФИФА налаже...


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)