ВЉОРА ЧИТАКУ ПРОВОЦИРА ШПАНИЈУ: Наљутила се јер траже да тзв. Косово игра без обележја против "Фурије"

Novosti online

10. 03. 2021. у 08:57

БИВША амбасадорка такозване државе Косово при УН оштро је реаговала на реакцију шпанске државе и Фудбалског савеза Шпаније

ВЉОРА ЧИТАКУ ПРОВОЦИРА ШПАНИЈУ: Наљутила се јер траже да тзв. Косово игра без обележја против Фурије

Вљора Читаку / Фото Printskrin Youtube

Нимало лепу увертиру имамо пред почетак квалификација за Светско првенство у Катару, где је испред фудбала и спорта упливала политика. Осетљива је тема државности у квалификационој групи у којој се налазе Шпанија и самопроглашена држава Косово. 

Држава Шпанија није признала ову такозвану Републику и због тога је Фудбалски савез Шпаније поручио да утакмица може да се одигра на тлу Шпаније само под условом да Косово не користи своју химну и национална обележја и да се третира као "екипа са територије Косова", с обзиром да Шпанци ту територију схватају као део Србије.

Ова одлука изазвала је гнев ФС такозваног Косова, који прете да уопште неће играти меч уколико им се не поштују симболи суверене државе. 

У међувремену је на шпански третман ривала реаговала и косовска политичарка Вљора Читаку, бивша амбасадорка непостојеће државе у САД. 

Она је на пост о најави три утамице Шпанаца где и пише да играју са "територијом Косово", оставила коментар којим ће сигурно купити јефтине поене на Косову... 

- Хммм... Поздрав из републике Косово - написала је она.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

СВЕ ЈЕ У РЕДУ СА ДУШАНОМ Отац капитена орлова Петар Тадић, за Новости, о инциденту који је узрујао српску јавност (ФОТО)