ЕВРОЛИГА: Алба добила двогодишњу лиценцу

Новости онлине

08. 03. 2021. у 14:49

КОШАРКАШКИ клуб Алба добио је данас двогодишњу лиценцу Евролиге, што значи да ће учествовати у том такмичењу и у сезонама 2021/22. и 2022/23. без обзира на резултате.

ЕВРОЛИГА: Алба добила двогодишњу лиценцу

Фото: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

На састанку Управног одбора Евролиге су, такође, утврђени и услови за давање дугорочних лиценци Бајерну из Минхена и Асвелу.

"Руководиоци Евролиге пружили су члановима одбора ажуриране информације о напретку обе организације. Извршни одбор и клубови остају усклађени у својој визији. Додатне размене наствиће се са циљем закључивања споразума у наредним недељама", наводи се у саопштењу.

Евролига је, поред тога, ажурирала посебне прописе везане за пандемију корона вируса.

Током плеј-офа тимови ће моћи да промене место одигравања утакмице због постојећих ограничења. После првог померања, ако се примене нове рестрикције, клуб који је тражио прво померање, губи утакмицу.

Дозвољена је само једна суспензија по утакмици у плеј-офу.

У случају истовремених ограничења путовања и недоступности најмање осам играча, тим који узрокује суспензију ће изгубити меч.

Ако се деси да оба тима немају довољан број играча, обе екипе губе меч, а у наредну фазу ће тим који је уписао више победа.

У случају да је серија изједначена, да нема више одлагања и премештања утакмица, даље ће проћи боље рангирани тим из регуларног дела сезоне.

Када је реч о фајнал-фору, ако је један тим спречен да игра меч због ограничења у путовањима или недовољног броја играча, замениће га следећи најбоље рангирани тим из регуларног дела сезоне.

На фајнал-фору ће моћи да се замене највише две екипе, а замене неће бити могуће после 28. маја.

Након тог рока, ако је један полуфиналиста спречен да игра, његов ривал ће проћи у финале. Ако оба тима једног полуфиналног пара не могу да играју, победник другог полуфинала ће постати шампион такмичења.

Ако до проблема дође у самом финалу, меч ће бити померен.

Фајнал-фор ће бити одложен у случају да више од два тима не могу наступе или ако локални прописи спречавају његово одигравање.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)