ШКОТСКА ПРЕМИЈЕРКА: Не желимо да изгубимо организацију утакмица на ЕП у фудбалу

Новости онлине

05. 03. 2021. у 18:31

ШКОТСКА "апсолутно и даље планира" да организује утакмице на Европском фудбалском првенству овог лета, рекла је данас премијерка Никола Старџон.

ШКОТСКА ПРЕМИЈЕРКА: Не желимо да изгубимо организацију утакмица на ЕП у фудбалу

Фото: ЕПА

Глазгов је један од 12 градова домаћина Европског фудбалског првенства, које се одржава од 11. јуна до 11. јула.

Британски медији су у четвртак пренели да би Глазгов и Даблин могли да изгубе домаћинствопошто шкотска и ирска влада још нису пружиле гаранције Европској фудбалској унији (Уефа) о повратку навијача на стадионе.

Домаћини утакмица имају рок до 7. априла да обавесте Уефу да ли ће навијачима бити дозвољено присуство.

"Нико не жели да Шкотска изгуби организацију Еура. И мислим да сада не бисмо требали да будемо у позицији да размишљамо да ће тако бити", рекла је Старџон, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

"Све земље се боре с тим, не само Шкотска. Сада смо овде, 5. марта и иако се заиста надамо, а ви данас од нас добијате знаке пуне оптимизма, тешко је гледати толико унапред", додала је шкотска премијерка.

Шкотска се пласирала на Европско првенство први пут после 23 године.

Глазгов би требало да буде домаћин две утакмице Европског првенства на Хемпден парку, а Старџон је рекла да шкотска влада "посебно жели" да буде домаћин тих мечева.

"Иако ништа у глобалној пандемији не може да буде сигурно када гледате далеко у будућност, јако желим и надам се да ћемо у наредних неколико недеља добити већи степен самопоуздања када кажемо да очекујемо да ћемо бити једни од многих навијача Тартан армије који ће навијати за Шкотску на Хемпдену", навела је Старџон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)