ПРЕМИНУЛОМ КАПИТЕНУ ПОСВЕТИО ПИСМО ПУНО ЕМОЦИЈА: Астро, недостаје ми твоје раме, увек сам могао да се ослоним на тебе!

Novosti online

04. 03. 2021. у 21:56

ПРЕМИНУЛОМ КАПИТЕНУ ПОСВЕТИО ПИСМО ПУНО ЕМОЦИЈА: Астро, недостаје ми твоје раме, увек сам могао да се ослоним на тебе!

Marius Becker/dpa via AP

На данашњи дан пре три године, у сну, преминуо је капитен Фиорентине. Давиде Астори је умро током ноћи, неколико сати пре меча који је његов тим требало да игра у оквиру Серије А. Утакмице тог кола су одмах одложене, а Италија је остала у шоку.

Давиде Астори био је играч ког су колеге цениле и поштовале, а о његовој величини говори и писмо које је данас написао Рикардо Сапонара. Некадашњи везиста Фиорентине губитком штопера и капитена изгубио је саиграча, пријатеља, старијег брата и најбољег саветника.

О свему томе писао је на врло емотиван начин.

- Рики, да ли си видео, Ла Ла Ланд је добио Оскара. Ко зна да ли га уопште заслужује?

Не знам, Асто, али чим се појави у Италији морамо га погледати. Пресудићемо без милости, као и увек.

Добро, Рики. Видећемо да ли заслужује Оскара - гласио је разговор некадашњих саиграча Рикарда Сапонаре и Давида Асторија ког се присетио везисте Специје.

Тачно три године након смрти његовог некадашњег саиграча у Фиорентини јавио се отвореним писмом јавности у ком истиче колико му недостаје капитен у љубичастом дресу.

- Давид је био дизајнер ентеријера, стручњак за биоскоп, кувар, љубитељ ТВ серија, човек који се разуме у све. Није постојала тема о којој није могао да прича. Филм који је требало да погледамо заједно, одгледао сам сам. Асто, могу да ти кажем - заслужио је Оскара. Гледао сам га много пута ових година, он за мене има посебан значај - написао је Сапонара.

Када је Рикардо стигао у клуб, Давид је био први који га је дочекао. Изградили су феноменалан однос.

- Недостаје ми твоје раме. Седели смо заједно у трпезарији, знао сам да увек могу да се наслоним на тебе, као на старијег брата. Када сам потписао за Фиорентину и додали ме у групни чет на Wхатсапп, био сам само број телефона. Али, ти си ми се јавио и поручио ми да могу да те питам за све - додао је фудбалер Специје.

Посебно емотиван је крај писма који је Рикардо написао свом преминулом пријатељу.

- Понекад прочитам поруку коју си ми послао на дан меча. 'Добро ти иде, растеш. Данас не играш, али на добром си путу да се вратиш на свој ниво. Само настави тако.' Малим гестовима си показивао како је то бити пријатељ.

Давиде Астори је преминуо у хотелској соби, током спавања. Ова смрт је шокирала комплетан италијански фудбал, а навијачи Фиорентине су неколико пута кореографије на свом стадиону посвећивали капитену.

(МОНДО) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)