СНИМАК ЗБОГ КОГА ЋЕТЕ ЈОШ ВИШЕ ВОЛЕТИ ИБРАХИМОВИЋА: На зиду његовог дома "Косовка девојка" (ВИДЕО)

Novosti online

04. 03. 2021. у 17:05

СНИМАК ЗБОГ КОГА ЋЕТЕ ЈОШ ВИШЕ ВОЛЕТИ ИБРАХИМОВИЋА: На зиду његовог дома Косовка девојка (ВИДЕО)

ФОТО: Принтскрин

У жижи интересовања српске јавности налази се претходних дана Златан Ибрахимовић.

Шведски ас и фудбалер Милана играо је против Црвене звезде, а тада је испливала на површину његова приврженост српском народу, када је откривено да је помогао Србији током поплава 2014. године. 

Након меча био је у фокусу због неименованог навијача који га је врећао из ложе највећег српског стадиона. Али ни ту није крај, он је на фестивалу Санремо на сцену изашао уз песму Наде Топчагић "Јутро је"

Сада је ту још један повод. Ибра је већ годинама у браку са Хеленом Сегер којој је, како се може видети на снимку покушао нешто да покаже, док се у позадини на зиду види слика “Косовке девојке”.

Није познато које године је снимак настао, али је занимљива слика са мотивима историје Србије сликара Уроша Предића која се налази на зиду Ибрахимовићевог дома. 

Оригинална “Косовка девојка” настала је на основу цртежа из 1914. године, а као инспирација за слику, Предићу је послужила истоимена народна песма у којој девојка вида ране смртно рањеном Орловићу Павлу.

Да подсетимо, Ибрахимовић је у својој књизи “Ја сам Златан” описао своје порекло и корене са Балкана. Његов отац Шефик је бошњачке, а мајка Јурка хрватске народности.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)