СТОЈКЕ О ЂЕНОВИ И ДЕЛИЈАМА: Не мрзим никога, то није хришћански, Деки ме спасао у аутобусу

Novosti online

28. 02. 2021. у 22:34

СТОЈКЕ О ЂЕНОВИ И ДЕЛИЈАМА: Не мрзим никога, то није хришћански, Деки ме спасао у аутобусу

FOTO: N. Paraušić

ГОЛМАН Партизана Владимир Стојковић присетио се једног од најдраматичнијих догађаја у историји српског спорта.

Реч је о утакмици репрезентације Србије на гостовању у Италији, у Ђенови, 2010. године. Тада је меч и прекинут, али је и пре тога било инцидената, у аутобусу.

Навијачи су упали у аутобус, како би се обрачунали са Стојковићем који је тада прешао из Црвене звезде у Партизан.

-Јесте, истина је да је било конфликта са навијачима у аутобусу. Улетели су унутра, ту је Никола Жигић устао, али на крају је Дејан Станковић имао препирку с њима где их је буквално замолио на своје име да изађу и да то не сме да се дешава у аутобусу репрезентације. Сигурно да је Деки ту одиграо највећу улогу - говорио је Стојковић за ТВ Арену.

Тог дана, требало је да Стојковић буде стартер, али како је рекао било је наговештаја да ће се нешто догодити.

- Ми смо имали састанак и одмах одатле кренули у аутобус. Селектор (Владимир Петровић Пижон) је издиктирао састав, причали смо о тактици и отишли у аутобус. Зоран Тошић је заборавио пасош и њега смо чекали. Ја сам са Марком Ломићем изашао пре подне до центра Ђенове. Био је близу хотела и он и ја смо се шетали. Ја сам прошао, два-три момка су ишли ка мени, али их ја нисам чуо шта причају. Ломић је чуо да су неке претње у питању. Казао сам Бошковићу, тадашњем портпаролу ФСС, овде се нешто дешава чудно, а он ме је убеђивао да је све у реду. Током ручка у хотелу сам чуо како неко скандира моје презиме испред хотела. Убеђивали су ме да је то подршка, а ја сам видео да је прозивка – казао је Стојковић, а затим наставио о фамозном упаду у аутобус.

-У међувремену сам добијао поруке од неких пријатеља, да се спрема прекид утакмице и да ће навијачи да улете на терен. Ја са имао слушалице на ушима. У једном тренутку Лазовић ми каже “хајде седи тамо на последња седишта”, ови нешто напољу добацују”. Сео сам позади, али сам чуо неку песму и онда је кренула фрка.

Затворила су се врата аутобуса, али су их они за секунд отворили. Улетели су са бакљама, настала је гужва, али је Деки онда кренуо да смирује ситуацију – објаснио је Стојковић и додао да не мрзи никога па ни Звезду.

-Зашто  бих мрзео? Првенствено није ни хришћански, ни људски мрзети. Имам некад тај иритирајући нагон за победом, и тако сам васпитан, првенствено у Звезди, јер сам тамо одрастао, и то вучем од малена. Знам да то људе некад иритира, али волим да побеђујем, и то је то – казао је између осталог Стојковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)