БОШКО ЂУРОВСКИ: Пиксија је вредело овако дуго чекати

Н. ИЉУКИЋ

24. 02. 2021. у 08:19

ДРАГАН Стојковић Пикси је најбоље решење за место селектора наше фудбалске репрезентације. Вредело је чекати крај преговора и убеђен сам ће са њим на клупи да нам буде боље! Ово, за "Новости", тврди некадашњи ас Црвене звезде Бошко Ђуровски (59), који је до сада три пута у каријери сарађивао са Стојковићем.

БОШКО ЂУРОВСКИ: Пиксија је вредело овако дуго чекати

FOTO: M. Vukadinović

Први пут као саиграч крајем осамдесетих година, а касније и двапут као тренер.

- Скоро шест година сам био у Пиксијевом стручном штабу у јапанској Нагоји, пре тога и и када сам био тренер Звезде, а Стојковић председник клуба. Убеђен сам да је он прави човек на месту које је у последње време постало проблематично. Верујем да ће на месту селектора да поправи имиџ нашег националног тима - каже Ђуровски.

Овог пута је Ђуровски изостао из стручног штаба. Као што је већ познато, Стојковићу ће у Старој Пазови, на терену стадиона "Рајко Митић" и на многим гостовањима широм Европе помагати Братислав Живковић, Марко Перовић, Александар Коцић и јапански стручњак за физичку припрему Кацухито Киноши.

Многи се питају на шта ће репрезентација да личи под Пиксијевом палицом. У којој формацији ће бити Србија и чему могу да се надају навијачи?

- Када смо заједно радили у Нагоји, обично смо играли у формацији 4-3-3, или 4-4-2. Пикси је у Кини, са Гвангџоу РФ играо и у формацијама 3-4-3 или 3-5-2. Видели сте да је јавност била одушевљена победом у Норвешкој, када се Тумбаковић на терену појавио у формацији 3-4-3 и офанзивном тактиком потпуно изненадио ривала. У сваком случају, код Пиксија можемо да очекујемо нападачки стил, а волео бих да нам таква игра доноси победе и да изборимо пласман на Мундијал - закључује Ђуровски.

КИНОШИ ПРОВЕРЕН СТРУЧЊАК

ФОТО: М. Вукадиновић


НЕОБИЧНО и ново лице у стручном штабу репрезентације Србије биће јапански стручњак за кондициону припрему Кацухито Киноши. Реч је о тренеру који завршио Јапански универзитет за спортску науку и има УЕФА про-лиценцу. Каријеру је почео 2003. у Омији, а са Пиксијем је сарађивао до сада на 419 утакмица.
- Пикси га зна још из Нагоје, помагао му је и у Гвангџоуу. Ради се о сјајном стручњаку. Језик неће бити препрека, јер сјајно говори енглески, а занимљиво је да се врло добро уклопио и у наш менталитет - открива Ђуровски.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)