ПИКСИ ЗВАНИЧНО СЕЛЕКТОР: Тадић капитен, враћа се и Матић? Ево када објављује списак

Н. Иљукић

20. 02. 2021. у 12:15

ДРАГАН Стојковић ће за неколико дана и званично постати селектор фудбалске репрезентације Србије. Ово је Стојковић потврдио и у краткој изјави за “Новости “.

ПИКСИ ЗВАНИЧНО СЕЛЕКТОР: Тадић капитен, враћа се и Матић? Ево када објављује списак

Фото: М.Вукадиновић

- Не постоји више ни једна препрека да преузмем репрезентацију Србије. Ускоро ћемо да се видимо на промоцији - била је порука “Новостима” и потврда да ће од понедељка Стојковић са челницима Фудбалског савеза Србије и да стави потпис на свој двогодишњи уговор.

Медији су последњих недеља спекулисали да је тај уговор “тежак” између 650.000 и 825.000 евра, али се о томе ни једна ни друга страна овог посла нису још званично огласили. 

Заменик председника ФСС Марко Пантелић је у краткој изјави за домаће медије такође потврдио да ће Стојковић постати заменик Љубише Тумбаковића. 

СПИСАК 5. МАРТА

НОВИ селектор Србије ће почетком следећег месеца, највероватније 5.марта да објави списак играча који ће му бити на располагању за старт квалификација за СП у Катару. Стојковић ће најкасније до 22.марта да окупи “орлове” са којима ће моћи да организује само два тренинга пред први дуел против Републике Ирске 24.марта. Србији у госте 27.марта долазе Португалија и Роналдо, а 30.марта је меч у Бакуу са Азербејџаном.

-Можемо да потврдимо да ће Драган Стојковић бити нови селектор наше фудбалске репрезентације . Остало је да се договоре само још неки ситни технички детаљи , а током следеће недеље ћемо да организујемо и промоцију Сројковића и на њој ће да буде више речи о свему - рекао је Пантелић.

Тако је после више од два месеца завршена права мала медијска сага о томе да ли Пикси преузима клупу “орлова” или не. Од почетка је он словио за најозбиљнијег кандидата за ову функцију , иако је ФСС водио преговоре и са Савом Милошевићем и са Владаном Милојевићем.

Међутим, данас је пала последња, уједно и највећа препрека пред Стојковићем. Наиме, њему је током преподнева, по нашем времену, из кинеског клуба Гвангџоу РФ, иза којег стоји најбогатија кинеска грађевинска компанија, стигао раскид уговора. У њему су, уз попуштање ставова са обе стране, донекле умањене преостале финансијске обавезе Кинеза према једном од најбољих српских фудбалера свих времена, па се остварила могућност да Стојковић неометано преузме репрезентацију Србије.

ТАДИЋ КАПИТЕН, ВРАЋА СЕ МАТИЋ?

НОВИ КАПИТЕН фудбалске репрезентације Србије ће највероватније бити Душан Тадић који и у Ајаксу носи траку око руке. Селектор Драган Стојковић ће , по свему судиће и да се захвали на сарадњи досадасњем капитену Александру Коларову који је под врло непријатним околностима напустио своју екипу пред финале баража за одлазак на ЕП против Шкотске. Иначе, постоји могућност да Стојковић поразговара и са асом Манчестер јунајтеда Немањом Матићем и наговори га да промени своју одлуку и врати се у репрезентацију Србије.

Тако ће Пикси за неколико дана и званично узети под своје репрезентацијиу којој одавно треба неко ко ће да је изведе на победнички колосек. Јер, од тренутка када су се “орлови” пласирали на Мундијал у Африци 2010, па и на Мундијал у Русији 2018.године, није се појавио селектор који је и пластично могао да докаже да тако добри и скупи играчи по најбољим европским клубовима могу да као “за све паре” играју и за Србију. Пикси сада има баш тај задатак. И то у мисији одласка на СП у Катар 2022. године, пошто је недавно, дословце, тврдио:

-Ако преузмем репрезентацију Србије, одвешћу је на следеће Светско првенство!

Србија добија свог 12. селектора фудбалске репрезентације. Осим покојног Радимира Антића и Славољуба Муслина, сви претходници, Клементе, Ђукић, Петровић, Михајловић, Друловић, Адвокат, Ћурчић, Крстајић и Тумбаковић су овај посао радили са мање успеха. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)