ПИКСИЈУ 10 ОДСТО НАГРАДЕ: Пласман на Мундијал доноси 10 милиона, селектору би припало милион

Н. И.

09. 02. 2021. у 21:28

КАДА са људима из ФИФА причате о парама, онда се прича у - доларима. Када људи у ФСС причају са кандидатом за селектора "орлова", онда се прича у - еврима.

ПИКСИЈУ 10 ОДСТО НАГРАДЕ:  Пласман на Мундијал доноси 10 милиона, селектору би припало милион

FOTO: Arhiva novosti

Било како било, председник наше куће фудбала Славиша Кокеза и Драган Стојковић приводе крају причу о Пиксијевом преузимању палице коју је невешто из руке, у трци са Шкотима, испустио Љубиша Тумбаковић.

И важна ставка су долари или еври, и - бонуси.

Пикси је људима са Теразија 35 тражио скоро 800.000 евра за годишњу плату, недељама су трајали преговори, па је све чак личило и на ценкање, али је детаљ који је изгледа пресудио у ствари посебан бонус у уговору који каже: ако се Србија пласира на Мундијал у Катару 2022, Стојковић ће бити награђен са додатних милион евра.

Сада још мало о доларима... За пласман на Мундијал ФИФА плаћа свакој земљи учесници 12,5 милиона "зелених новчаница" (око 10,3 милиона евра). Толико је ФСС добио када је Славољуб Муслин одвео "орлове" у Русију, али убрзо и због неслагања са челницима споразумно раскинуо уговор по којем је зарађивао 240.000 евра годишње.

Било како било, ФСС је у завршним преговорима са Стојковићем који чека само још раскид богатог уговора са кинеским Гвангџоу РФ, по којем би требало да добије преосталих 2,5 милиона долара од укупно договорених 4,5.

И, док се народ у Србији забавља туђим милионима, дотле календар УЕФА убрзано "цури". Ускоро почиње прича о игри и фудбалу, јер од 23. до 30. марта пред Србијом стоје Република Ирска, Португалија и Азербејџан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)