ТИОДОРОВИЋ: Публика на "Маракани" само уз један услов - меч Звезда - Милан важан за Србију

Novosti online

08. 02. 2021. у 08:54 >> 09:03

ПРОФЕСОР др Бранислав Тиодоровић, епидемиолог и члан Кризног штаба за борбу против корона вируса казао је да би дозвољавање публике на утакмици између Црвене звезде и Милана било ризично.

ТИОДОРОВИЋ: Публика на Маракани само уз један услов - меч Звезда - Милан важан за Србију

ФОТО: РСБ/Принтскрин

Он је објаснио да би публика била прихватљива уколико би се обезбедила физичка дистанца, међутим, сумња да је то изводљиво, а у супротном онда би овај спортски догађај могао да изазове нови талас корона вируса.

"Сигурно нам је потребно спортских активности. И ја спадам у оне који су се некада бавили спортом, и подржавао сам га и сада га подржавам. И треба да се обезбеде услови. Али сада би допуштање такве утамице са 15.000, 20.000 гледалаца, иако је ово важна утакмица не само за Црвену звезду, већ и за државу, био веома велики ризик, који би могао, ипак, да произведе неки нови талас. Ако би се обезбедило да се држи дистанца онда би то било прихватљиво, међутим, ја нисам сигуран да би то могло да се обезбеди у потпуности и зато је то велики ризик", рекао је он за РТС.

Подсетимо, Звезда дочекује екипу Милана 18. фебруара у оквиру 1/16 финала Лиге Европе, а црвено-бели су већ поручили да ће право куповине улазница имати најпре чланови клуба. Наравно, уколико се публика на стадиону одобри.

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

(БЛИЦ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)