ДР МИЉКО РИСТИЋ: Нема логике да против Милана не буде публике! Мањи ризик на стадиону него у аутобусу

Novosti online

04. 02. 2021. у 08:54

ПРИПРЕМА се Црвена звезда за мечеве са Миланом као да ће публике бити.

ДР МИЉКО РИСТИЋ: Нема логике да против Милана не буде публике! Мањи ризик на стадиону него у аутобусу

Фото: М.Вукадиновић

Иако Црвена звезда има препоруку УЕФА, чека се одлука Кризног штаба Владе Републике Србије да ли ће се стадион Црвене звезде за меч са Миланом откључати. 

Председник Медицинске комисије ФСС и члан Управног одбора Црвене звезде др Миљко Ристић говорио је на ту тему за "Журнал". Реномирани Кардиолог очекује да стадион буде отворен. 

"Ако негде могу да се спроведу мере заштите, то је стадион. Мањи ризик је него у аутобусу, где се на малом простору вози 50 или више људи. Наравно, потребно је де се обезбеди дистанца између гледалаца од два до четири метра. Не мора да буде 15.000 навијача, али да ниједан гледалац не може да уђе нема никакве логике", истакао је проф. др Ристић.

Он сматра да је тешко изменити свест навијача, али да је на клубу да обезбеди услове да се поштује дистанца. 

Тешко је натерати навијаче да се не групишу... 

"Тако је. На навијачима је да процене колико ће бити одговорни, бринути о себи и другима. Фудбал и спорт немају драж и губе смисао без публике", рекао је Ристић...

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Petar

04.02.2021. 12:39

Tako je to kad navijac i clan IO CZ pogazi sav svoj ugled doktora zbog navijackih strasti i finansijske koristi svog kluba. ``Teško je naterati navijače da se ne grupišu... "Tako je. Na navijačima je da procene koliko će biti odgovorni, brinuti o sebi i drugima.`` Kako smo odgovorni vidi se svakodnevno, bitno je da budu navijaci na utakmici i CZ zaradi, a posle njegove kolege da pocrkaju od posla i stotine mrtvih. Pa ni NBA liga se ne igra pred navijacima!!! Crni Miljko