ТУМБАКОВИЋЕВО ПИСМО О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА: Митровић предводник нове генерације, Сергеј прави разлику

Novosti online

03. 02. 2021. у 12:04

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије за нешто више од месец и по дана почеће квалификације за Светско првенство 2022. године, а селектора још увек нема.

ТУМБАКОВИЋЕВО ПИСМО О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА: Митровић предводник нове генерације, Сергеј прави разлику

ФОТО: Н. Параушић

Последњи који је обављао ту финцкију је Љубиша Тумбаковић. Он је припремио извештај за Фудбалски савез Србије у којем је говорио о свом мандату на тој позицији.

Ни са њим на клупи "орлови" нису успели да се домогну Европског првенсва које се чека још од 2000. године.

О Тумбаковићевом извештају се доста говори, а он је одлучио да га заокружи конкретним именовањем 10 појединаца са "испољеним високим степеном припреме", преноси "Спортклуб".

- Професионалним односом и спортским васпитањем намеће се као један од чврстих модела српског репрезентативца. У ситуацији да подједнако квалитетно игра на више позиција - биле су Тумбаковићеве речи упућене Немањи Гудељу на почетку именовања играча.

Бивши селектор као предводика нове генерације види Александра Митровића.

- Без обзира што није успео да пружи очекивано, односом према репрезентацији испољава карактеристике које би могле да окарактеришу да поседује личност у стању да преводи нове генерације.

Имао је шта да каже и за Предрага Рајковића. Истиче да би у његову стабилност на гол линији ваљало улагати. Наравно, дотакао се и Луке Јовића.

- Иза Луке Јовића је тешка година у професионалном смислу. Новембарским окупљањем показао је да је вредело улагати у њега, као и да је за овог младог играча Реала из Мадрида (тренутно на позајмици у Ајнтрахту) имало смисла учинити све педагошке мере како би остао део репрезентације Србије.

Тумбаковић сматра да је важно што је Лука Јовић остао део репрезентације/ФОТО: М. Вукадиновић

Тумбаковић је хвалио Михаила Ристића за наступе против Норвешке и Турске, Немању Радоњића је разумео због проблема са повредом, док је за Душана Влаховића истакао да је "будућност репрезентације". Потом су уследиле и речи о једној од највећих звезда Србије.

- Сергеј Милинковић-Савић је често оспораван и прецењиван. "Ужива" у игри, потезима прави разлику у односу на остале играче савременог фудбала. Потезима против Норвешке и Турске потврдио је вредност.

За крај морао је да се осврне на Филипа Ђуричића и Дарка Лазовића који играју у Серији А.

- Први је периодично позиван у репрезентацију... Директношћу и конкрентношћу недостајао је тиму. Лазовић је искусан играч, недостајао је екипи. У наредном периоду може на високом нивоу да одигра утакмице, у интересу тима у целини - написао је Тумбаковић у извештају с краја 2020. године.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

(Спортклуб/Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)