КОКЕЗА О НОВИМ ПРАВИЛИМА: Ми смо озбиљна организација, нема промена током сезоне

Танјуг

29. 01. 2021. у 17:33

ПРЕДСЕДНИК Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза одбацио је могућност било каквих промена фудбалских правила током сезоне.

КОКЕЗА О НОВИМ ПРАВИЛИМА: Ми смо озбиљна организација, нема промена током сезоне

Фото: Nebojsa Parausic

- Фудбалски савез Србије је озбиљна и независна организација која не подлеже било каквим притисцима и која се придржава важећих правила и прописа. Самим тим ниједног тренутка нисмо разматрали било какве промене током сезоне - рекао је Кокеза Танјугу.

Први човек ФСС истакао је да кровна организација српског фудбала остаје отворена за све предлоге клубова, како Црвене звезде и Партизана, тако и свих осталих који имају значајну улогу у српском фудбалу.

- Нагласио бих да ниједног тренутка са руководством Црвене звезде нису вођени формални или неформални разговори о промени правила о броју странаца. О томе сам неформално разговарао са директором Партизана, али без било каквих иницијатива да се тако нешто промени у овом моменту. Уколико у будућности ФС Србије званичним путем добије такве захтеве, онда ћемо их разматрати пред органима Савеза који су за то одговорни - истакао је Кокеза.

У Суперлиги Србије од марта 2017. године на снази је правило да у сваком тиму могу да играју највише четири странца, међутим, спортски директор ФСС Владимир Матијашевић је најавио да ће ово правило ускоро да се мења, пошто је у плану да се фудбалери са пасошима земаља ЕУ не броје у странце.

- Лично, мислим да су четворица играча са иностраним пасошем сасвим довољна. Међутим, Србија је потписала уговор о придруживању Европској унији, што значи да ћемо морати да мењамо правило и то веома брзо - рекао је Матијашевић.

Најаве Матијашевића изазвале су бурну реакцију из Партизана, а најгласнији је био тренер црно-белих Александар Станојевић.

- Разочаран сам том најавом. Нису то паушалне изјаве већ речи човека из савеза. То је срамно, ако се деси у овом прелазном року.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)