САДИК ЗАЛУДЕО ШПАНИЈУ: Великан жели Нигеријца, Алмерија каже да вреди 60 милиона евра!

Novosti online

26. 01. 2021. у 15:05

САДИК ЗАЛУДЕО ШПАНИЈУ: Великан жели Нигеријца, Алмерија каже да вреди 60 милиона евра!

ФОТО: М. Вукадиновић

БИВШИ фудбалер Партизана Умар Садик бриљира од када је стигао у Алмерију и потпуно је разумљиво је зашто га желе бројни клубови.

Члан Сегунде високог Нигеријца процењује на 60.000.000 евра. Од доласка у овај клуб постигао је 12 голова у свим такмичењима и једна је од главих узданица у борби тима за пласман у Примеру.

Како пише "Глас Алмерије" садујски власници су приликом доласка Садика поставили откупну клаузулу од 60 милиона евра. Ту информацију је потврдио и мадридски "АС".

За бившег нападача Партизана је наводно заинтересована Севиља. Ипак, у Алмерији инсистирају на његовом останку, бар до лета како би покушали да изборе пласман у најквалитетнији ранг шпанског фудбала, а нема дилеме да би му уколико се то догоди додатно порасла цена.

- Умар Садик поседује квалитет да се истакне не само у Алмерији, него и у већем клубу. Веома је млад, пред њим је велики простор за напредак. Може да игра у Примери, али је тренутно најважније да даје голове за нас. Морате да му пружите поверење да би вам узвратио головима. Такође, потребно је да будемо захтевни кад је он у питању како би наставио да тресе мреже у континуитету. Што се тиче трансфера, у фудбалу се никад не зна. Не могу са сигурношћу да гарантујем да остаје све док се на оконча прелазни рок. Наравно да сам забринут за будућност Умара Садика, мада се надам да ће остати са нама. Фудбал је пијаца, све је могуће у завршници - објаснио је Садикову ситуацију тренер Алмерије Жозе Гомеш.

Добре игре Нигеријца умногоме значебеоградским црно-белима. Наиме, уколико стигне до 20 голова ове сезоне, Партизан ће зарадити 500.000 евра, а још пола милиона евра уследиће уколико Садик одигра 50 утакмица у дресу Алмерије.

Најуноснија клаузула је она од 3.000.000 евра коју ћеклуб из Хумске приходовати уколико Алмерија избори пласман у Примеру.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)