ШАНСА КОЈА СЕ НЕ ПРОПУШТА: Селектор Илија Столица верује да ће многи играчи да искористе позив у национални тим

Н.ИЉУКИЋ

25. 01. 2021. у 00:01

ШАНСА КОЈА СЕ НЕ ПРОПУШТА: Селектор Илија Столица верује да ће многи играчи да искористе позив у национални тим

Фото: Nebojsa Parausic

САД и ко зна кад! Са овом девизом већина играча фудбалске репрезентације Србије ће да почне пријатељски меч с друге стране Атлантика против Доминиканске Републике.

Селекција коју је тренер младе репрезентације Илија Столица саставио од фудбаера из домаће Суперлиге и повео на овај далек пут има само један задатак: да не разочара. Већ у понедељак у 22 сата у Санта Домингу.

Доминиканска Република је 159. на ФИФА ранг листи, Србија је на 30. месту, али добра вест у најави овог меча и за једне и за друге је што се коначни исход неће узимати у обзир када се буде правио нови редослед, јер се меч не игра у термину који одређује светска кућа фудбала.

- Дошли смо на други континент и полако смо се привикли на временску, али и температурну разлику. Дочекало нас је право лето у Санта Домингу и већ неколико дана тренирамо на Олимпијском стадиону у главном граду. На њему ћемо одиграти и овај меч. Он је због неколико ствари важан за све нас, највише за фудбалере који су се одазвали позиву и желе да искористе једнствену прилику да одиграју први меч за "А" селекцију своје земље. Ја искрено желим да некима од њих ово не буде и последњи наступ за национални тим - каже Илија Столица.

Иначе, домаћин се труди да буде на услузи гостима из Србије, али стање терена на Олимпијском стадиону није идеално, па би то могао да буде проблем за обе селекције.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)