ОДЛАСЦИ - ДОЛАСЦИ 3:2: Са "Маракане" би могао да оде и Његош Петровић

Ђ. САМОИЛОВИЋ

24. 01. 2021. у 18:05

ОДЛАСЦИ - ДОЛАСЦИ 3:2: Са Маракане би могао да оде и Његош Петровић

FOTO: M. Vukadinović

ЧЕКА се да Црвена звезда и Лече "утаначе" последње детаље око доласка Филипа Фалка, о Душку Тошићу као потенцијалном појачању се све слабије говори, док је по питању излазних трансфера и даље све непознато и вероватно се чекају понуде за неког од првотимаца.

Тако отприлике стоји стање у редовима српског шампиона када је у питању проширивање или скраћивање актуелног играчког кадра, фудбалском фразеологијом речено, резултат на семафору је 3:2 за одласке из клуба.

Ту се најпре мисли на играче који су дужили или имали шансу за неку озбиљнију минутажу у саставу Дејана Станковића, а не играче прикључене из омладинског погона или Графичара. Дакле, црвено-беле су у зимском "прозору" напустили Стефан Хајдин који се није изборио за место алтернативног левог бека, Вељко Симић је појачао Војводину, док је са Ричмондом Боаћијем договорено да не буде продужетка сарадње.

Уз то, нападач из Гане је џентлменски опростио 250.000 евра дуга и још једном показао приврженост тиму у којем је боравио у два наврата. Претходних дана, говорило се и о потенцијалним одласцима Милоша Дегенека и Ел Фарду Бена, док је спортски директор Митар Мркела недавно открио да се за Његоша Петровића интересују екипе из "лига петице" и да се преговара о одласку талентованог везисте из Крупња.

Када су у питању доласци, ту је јавност највише заокупљена офанзивним везистом Фалком, који је са Звездом договорио све услове сарадње. Према писању италијанских медија, проблем прави Лече, који жели да обештећење од 1.500.000 евра буде у две рате уз банкарске гаранције, док би на "Маракани" били комфорнији да поменуту цифру плате из три пута. Ипак, делује да је само питање времена када ће се Фалко придружити Станковићевим пуленима у Анталији.

Уз Италијана који се очекује сваког часа, клуб су званично појачала двојица играча - Славољуб Срнић и Аксел Бакајоко. На припрема је још неколицина младих играча попут Ричарда Одаде, Николе Станковића, који су прикључени из Графичара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)