СТРУЧЊАЦИ ЗА РУКОПИС ДОКАЗАЛИ: Лекар фалсификовао Марадонин потпис, иде у затвор?!

Novosti online

23. 01. 2021. у 09:36

СТРУЧЊАЦИ ЗА РУКОПИС ДОКАЗАЛИ: Лекар фалсификовао Марадонин потпис, иде у затвор?!

Фото: ЕПА

КАЛИГРАФСКИ тест који су наложили тужиоци у истрази о смрти Дијега Арманда Марадоне, потврдио је да је некадашњи Пибеов лекар Леополдо Луке фалсификовао његов потпис.

Луке је потпис фалсификовао како би добио приступ историји болести легендарног фудбалера из клинике Олвиос 1. септембра прошле године, непуна три месеца пре Дијегове смрти.

Медицинским картонима у Аргентини приступ имају само пацијенти и могу да га затраже путем потписаног документа.

Графолози су потврдили да је потпис на захтеву за Марадонин досије лажан и да би Луке могао бити оптужен за кривично дело „злоупотреба фалсификованог приватног документа“.

Стручно мишљење извршили су стручњаци из Одељења стручног савета Сан Исидро, а његов коначни резултат достављен је последњих сати тиму тужилаца који истражују околности у којима је светска фудбалска звезда умрла 25. новембра. Ова изведена студија могла би закомпликовати позив доктора под истрагом због смрти бившег играча и додати оптужбу за фалсификовање докумената.

- Уз моје најдубље поштовање, ја, Дијего Армандо Марадона, обраћам вам се са молбом да мом личном лекару доктору Леополдеу Лукеу, доставите копију моје историје болести - пише у тексту испод кога је лажни потпис најбољег фудбалера света свих времена.

Иако не постоје докази да је потпис фалсификовао Луке, то је једино логично објашњење. Чак су у његовој кући пронађене копије захтева и гомила папира на којима је вежбао потпис

Уколико се докаже да је крив за фалсификовање потписа, Лукеу прети до две године затвора, ал ито му је мањи проблем јер ће овај случај додатно појачати оптужницу против њега да је крив за убиство леендарног Пибеа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)