МБОЂ СЕ СЕТИО ЗВЕЗДЕ: Било је много добрих играча, највише ме одушевио ветеран, цео Дакар је хтео да има црвено-бели дрес

Novosti online

18. 01. 2021. у 15:49

БИВШИ фудбалер Црвене звезде Мамаду Мбођ говорио је о времену проведеном у Београду, као и о играчима са којима је делио терен.

МБОЂ СЕ СЕТИО ЗВЕЗДЕ: Било је много добрих играча, највише ме одушевио ветеран, цео Дакар је хтео да има црвено-бели дрес

ФОТО: Н. Скендерија

Сенегалац се дотакао Луке Јовића, који се тада као 17-годишњак пробијао у први тим црвено-белих.

- У Црвеној звезди је играло толико добрих играча. Погледајте Јовића, имао је 17 година тада и био је сјајан. нико није могао да га заустави на тренингу. Александар Катаи је топ играч, свакога може да предрибла, да постигне гол. Мичел Доналд ми је био најбољи пријатељ и сјајан је и као човек и као фудбалер. Таквог играча хоће сви тренери - рекао је Мбођ за званични сајт великог љубитеља српског фудбала из Енглеске Мета Вајта .

Дотакао се и тада јако младих Марка Грујића и Михајла Ристића, али на њега је ипак највећи утисак оставио колега из одбране Саво Павићевић.

- Марко Грујић и Михаило Ристић су јако талентовани, али мој омиљени играч током врремена у Звезди је Саво Павићевић. Добар технички, агресиван, волео сам да га гледам како игра. Сјајан фудбалер, јако га поштујем - истакао је Мбођ.

Није ту стао садашњи члан азербејџанског Нефчија о причи о Звезди. Он је рекао да је цео Дакар желео да има дрес клуба из Београда.

- Идеја је потекла из породице. Сви ме доле знају, мене и брата, прате наше каријере већ неко време. Прво сам поклонио само неколико дресова пријатељима са којима сам одрастао. Онда сам почео да добијам све више захтева преко интернета и ускоро је цео Дакар тражио Звездин дрес, имао сам проблем. Превише је људи звало, нисам могао свима да удовољим - закључио је овај 27-годишњак.

Мбођ је из Звезде отишао у литвански Жалгирис. У саставу из Виљнуса је оставио дубок траг.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)