ПОТРЕСНА ПРИЧА СРПСКЕ ГОЛМАНСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Хтео сам да се убијем, живот ми се претворио у пакао!

Novosti online

17. 01. 2021. у 21:47

ПОТРЕСНА ПРИЧА СРПСКЕ ГОЛМАНСКЕ ЛЕГЕНДЕ: Хтео сам да се убијем, живот ми се претворио у пакао!

ФОТО: Принтскрин

ЛЕГЕНДАРНИ голман Ратко Свилар током играчких дана бранио је за четири клуба, али је његова животна борба кренула још када му је било 12 година

"Безбрижно детињство прекинуто је 1962. када побегох гробару с лопате. Ја, дете, 12 година. Стомак ме је болео, отишао сам у јануар код једног доктора Немца и он ми рече да сам добио стомачни грип. Испоставило се да ми је пукло слепо црево. Добио сам сепсу трбушне дупље, исекли су ми неких 50-60 центиметара црева. Од тада, цео живот имам проблема са стомаком", рекао је Свилар на старту разговора за “Курир”.

Неко време легендарни голман није имао већих проблема, да би се они вратили таман када је догурао до првог тима Црвенке.

"Били смо у возу када је почео несносан бол, изнели су ме из воза у Сарајеву. Такси, правац болница Кошево. Црева су ми прирасла, морали су све то да секу. Моја друга операција, а имао сам их седам", рекао је Свилар и наставио.

"Ратко, фудбал ти је забрањен. Доживотно – гласи обавештење које сам добио од доктора после операције. После месец и по два, опоравио сам се. Отишао сам на тренинг, али нису ми дали да тренирам".

Ипак, нико није могао да спречи Ратка Свилара да се врати фудбалу, а и сам је “запретио” оцу да ће се убити на путу до Сивца.

"Тата, има она једна топола између Црвенке и Сивца. Знаш где је"?

"Знам, па"

"Е, нагазићу сто педесет на сат и закуцаћу се у њу! Или ћу се убити или играти фудбал! Треће нема", препричао је Свилар.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)