ТРЕНЕР ЧУКАРИЧКОГ, ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ: Поверење је кључ успеха, морамо да будемо још амбициознији

З. ЋОРОВИЋ

17. 01. 2021. у 21:08

ТРЕНЕР ЧУКАРИЧКОГ, ДУШАН ЂОРЂЕВИЋ: Поверење је кључ успеха, морамо да будемо још амбициознији

ОСВЕЖЕЊЕ Душан Ђорђевић, тренер Чукаричког/FOTO: N. Paraušić

ЧЕТВОРИЦА тренера из Београда са својим екипама заузимају прва четири места после јесењег дела Суперлиге. Дејан Станковић са Звездом одлучно гура ка новој титули, Александар Станојевић се вратио у Партизан да се што пре прекине доминација комшија, док је Ненад Лалатовић већ много тога доброг направио у Војводини.

Ново и изузетно занимљиво лице међу њима је Душан Ђорђевић (50), амбициозни стручњак господских манира и бундеслигашког сензибилитета, који се за кратко време освежио и "затегао" Чукарички.

Иако се екипа са Бановог брда сместила на удобно, четврто, место које води у Европу, Ђорђевић је већ почео да припрема своје фудбалере да размишљају о већим изазовима.

- Чим станеш или помислиш да си добар, то не ваља. Било би феноменално да на крају првенства будемо још бољи. Неће бити лако да се то оствари и не би требало бити нереалан. Ипак, спортски је себи постављати највише циљеве. Морамо да будемо још амбициознији, да се не задовољавамо оним што смо постигли. Чува се само прво место, тако да ми не желимо да бранимо четврту позицију, већ да у сваком тренутку гледамо како да напредујемо, остваримо више и боље, уз максимално поштовање свих екипа које су тренутно испред нас - јасан је Ђорђевић.

Екипу је преузео изненада, крајем септембра, на средини првог дела сезоне. Када је Александар Веселиновић прихватио понуду из Емирата, у клубу су проценили да је најбоље решење да његовог асистента Ђорђевића гурну у први план.

- Водећи људи Чукаричког указали су ми велико поверење и част да преузмем екипу из те улоге помоћника. Мој тренерски пут није био лак. У претходних 12 година водио сам кадете, омладинце, екипе из пете, четврте, треће лиге... И чекао сам. У ствари, себи кажем, ниси чекао, него си се спремао за ову прилику. Увек сам се трудио да каријеру градим поштеним радом и поштеним односима, то сам ја. Потпуно сам искрен и директан и на томе заснивам однос са играчима. Када стекнемо поверење једни у друге, тада смо на озбиљном путу ка успеху. Све то мора да прати фудбалско знање и стручност, жеља за напредовањем.

МЛАДИ ИГРАЧИ ПРИОРИТЕТ

ПРОШЛЕ године Слободан Тедић је отишао у Манчестер сити, а ове Димитрије Каменовић у Лацио. Чукарички је постао одскочна даска младим играчима за велика дела.

- Филозофија Чукаричког је развој младих играча и за сваког тренера је најбољи знак. За тржиште је најкорисније да развијаш играче кроз офанзиван фудбал, јер Европу не занима дефанзива, на цени су одбрамбени играчи који и офанзивно могу да стоје високо - каже Ђорђевић.

Та добра хемија у екипи не види се само кроз добре резултате, већ по оценама и коментарима да се код многих играча уочава напредак и да су пуни самопоуздања.

- На крају када се завршио први део првенства,свима нам је било и мало жао. Моја веза са екипом је све јача, атмосфера у тиму је феноменална. Тако је и сада на припремама у Анталији. Покушавам да припремим тим за сваки епилог на терену. Да пробамо да играмо високо, да пробамо са пресингом, да трајемо у томе. Међутим, десе се моменти у утакмици да те противник надјача. Ипак, трудићу се да никад не одустајемо од директног, храброг фудбала, агресивног и брзог са испуњавањем свих обавеза у жестом ритму - наглашава Ђорђевић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)