КАМЕНОВИЋ ИДЕАЛАН ЗА СЕРИЈУ А: Може да игра и бека и штопера, то Италијани цене

З. Ћ.

13. 01. 2021. у 20:55

КАМЕНОВИЋ ИДЕАЛАН ЗА СЕРИЈУ А: Може да игра и бека и штопера, то Италијани цене

FOTO: M. Vukadinović

ФУДБАЛСКИ драги камен Чукаричког - Димитрије Каменовић. Млади репрезентативац Србије одлази на лето са Бановог брда право у Вечни град, и то код Сергеја Милинковић-Савића.

Остало је још само да се обаве прегледи и још неке формалности па да Каменовић (20) потпише петогодишњи уговор са Лациом, вредан 2,5 милиона евра. По договору, леви бек ће остати до краја сезоне у Чукаричком на позајмици и после тога се сели у Рим. Лацио га је пратио неколико сезона и сада је с разлогом уграбио прилику да га ангажује.

- Занимљив је за Италијане јер је грађен тако да може да игра и штопера. Екипе у Серији А често играју са тројицом играча у линији, а он је левоног и може да се уклопи у све формације. Млад је, има 20 година и стандардан је већ годину дана. Крупан је, стамен, висок и јак. Има дугачак корак, смисао за игру, одличан је у скоку. Уз све то, код њега постоји огроман простор за напредак. У Лацију су сигурно добро проценили да Каменовић поседује озбиљну перспективу - каже Душан Ђорђевић, тренер Чукаричког.

Прошлог лета, нападач Слободан Тедић је за три милиона евра продат Манчестер ситију, сада ће Лацио пазарити Каменовића, момка из Пирота који је од јуниорских дана Чукин школарац.

- За све у клубу је ово признање, јер је политика Чукаричког да форсира и гура децу из своје школе. То се све више исплаћује. Наравно, потребно је време да деца стасају. Сада је Каменовић одскочио, а има још таланата и никад се не зна ко ће следећи да привуче пажњу европских клубова - додаје Ђорђевић.

У последњих неколико година Чукарички је продао и  Стојановића (Чикаго), Мићина (Удинезе), Стојиљковића (Брага), Брежанчића (АЗ)...

КРЕНУО СТОПАМА КОЛАРОВА

СЛИЧАН пут попут Каменовића имао је још један наш леви бек - Александар Коларов. Капитен "орлова" играо је у Чукаричком, па је отишао у ОФК Београд, одакле је прешао у Лацио на велика врата, за 925.000 евра, према подацима "Трансфермаркта".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)