ЂОРЂЕВИЋ ОКУПИО ИГРАЧЕ ЧУКАРИЧКОГ: Не желим да бранимо четврто место

Новости онлине

08. 01. 2021. у 15:26

ФУДБАЛЕРИ Чукаричког почели су данас припреме за наставак сезоне, а тренер Душан Ђорђевић је рекао да је циљ пласман у Европу.

ЂОРЂЕВИЋ ОКУПИО ИГРАЧЕ ЧУКАРИЧКОГ: Не желим да бранимо четврто место

Фото: ФК Чукарички

"Завршили смо први део сезоне на четвртом месту, које би требало да води у Европу. То су и амбиције Чукаричког, да игра на међународној сцени. Играчима сам казао да би у спорту било погрешно нечим се задовојити, да не би било добро да бранимо четврто место. Увек гледамо оно што је испред нас, а то је треће место. Наравно да не претимо било коме, већ је спортски да се трудимо и надамо да можемо још боље. Да ли је то изводљиво, видећемо, али свакако је да ћемо дати све од себе", пренео је клупски сајт речи Ђорђевића.

На прозивци на Бановом брду се појавио чак 41 фудбалер, рачунајући играче из омладинске школе који су придружени првом тиму.

Виктор Езе и Ибрахима Ндиаје ће се наднадно придружити.

Тренер Ђорђевић је играчима пожелео добро здравље и да сви у клубу буду способни за неометан рад и тренинг.

"У првом делу полусезоне имали смо велики број повређених играча, успели смо да опоравимо играче и да практично завршимо јесен без иједног ван строја. Нараво, не рачунајући Доцића, који је недељу-две пред крај почео да тренира са екипом. Сада и капитен већ потпуно нормално ради, надамо се да ће то све бити добро и да ће од првог кола и гостовања Инђији бити у конкуренцији за тим", навео је он.

Додао је да је иза екипе специфична полусезона, с обзиром на то да је заменио Александра Веселиновића и да је био потребан период привикавања.

"Настављамо тамо где смо стали, да пре свега добре ствари које смо имали задржимо и понављамо, а наравно и да додатно унапредимо неке ствари у нашој игри. Одмор је био кратак, само двадесетак дана, али нам је свима пријао. Првенство се наставља већ 6. фебруара, ове припреме ће бити прилично кратке. Играчи су пред крај паузе већ почели полако да тренирају, спремни су дошли на почетак припрема за други део сезоне. Следи нам пет-шест уводних дана рада, а већ 14. јануара путоваћемо у Турску, на две недеље. Кад се будемо вратили, наставак првенства је већ на прагу", рекао је Ђорђевић.

Спортски директор клуба Ненад Миросављевић похвалио је играче за понашање током паузе.

"Видим да сте сви дошли спремни за почетак припрема за други део сезоне, и што је најважније у доба пандемије корона вируса, чували сте своје здравље. Најбитније је да нема заражених и да можемо да наставимо са припремама онако како смо и планирали", казао је Миросављевић.

Чукарички ће сезону наставити 6. фебруара утакмицом против Инђије у Супер лиги Србије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)