ЗВЕЗДИН БИСЕР НЕПРИКОСНОВЕН: Николић по статистичким параметрима предводи Звезду

Novosti online

03. 01. 2021. у 15:25

ЗВЕЗДИН БИСЕР НЕПРИКОСНОВЕН: Николић по статистичким параметрима предводи Звезду

ФОТО: М. Вукадиновић

МЛАДИ везиста Црвене звезде Вељко Николић је 28 пута обукао дрес Црвене звезде у протеклој полусезони, по том податку изједначио се са Миланом Гајићем од кога је скупио 162 минута више.

По подацима које је Црвена звезда објавила на званичном сајту Николић је на терену провео 2049 минута, а једино га није било на терену за дуеле са Омонијом у европским квалификацијама, као и против Радника у Сурдулици. 

Успео је да три пута погоди мрежу ривала и исто толико асистира. Ипак, још један фудбалер се на толико мечева нашао на терену, премда је временски то било краће - Милан Гајић је 1887 минута покривао десну аут-линију.

Управо овај податак потврдио је тврдње челника клуба о форсирању младих играча. Осим што је Црвена звезда током јесени имала седам "бонус" играча у саставу, и што постоје индиције да ће тај број на пролеће бити још већи - наши млади фудбалери су заиста играли и имали велику минутажу.

Николић је по броју одиграних утакмица иза себе оставио Милана Борјана који је наступио на 27 мечева, Борјан је имао више минута због пуне минутаже, те је у том сегменту испред младог Николића. 

Такође, 27 пута се на терену нашао и Милош Дегенек са 2201 скупљеним минутом, а меч мање има, још један млади играч - Његош Петровић (1436), као и Радован Панков (1863). 

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку  

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)