ВАЗУРА ОТВОРИО ДУШУ: Све ће бити лакше са Вучелићем у клубу

М. Блажић

02. 01. 2021. у 17:11

ГОДИНА коју смо испратили у четвртак увече свима на планети је ушла у фолдер "не поновила се", а тим размишљањем се воде и у Хумској.

ВАЗУРА ОТВОРИО ДУШУ: Све ће бити лакше са Вучелићем у клубу

Фото: Приватна архива

Година без трофеја и без Европе у Партизану увек представља годину за заборав, а уз то је било и много удараца који су ионако тешких 366 дана учинили још тежим. О свему томе у разговору за "Новости" говори генерални директор црно-белих Милош Вазура, са првом, јасном жељом која је, свакако, и најважнија да председник клуба Милорад Вучелић у 2021. буде оно што је био до несрећног сусрета са вирусом корона у октобру прошле године.

- Важно ми је да се председник Вучелић врати на посао, много нам недостаје, на вези смо нон-стоп. Он је човек који много значи клубу, учествује у раду од како је изашао из болнице, надамо се да ће бити 100 одсто укључен ускоро, да буде са нама. То је у овом тренутку највећа жеља свих нас - не оставља дилему Вазура.

Уз оно што је најважније, а то је свакако здравље, што је донело много зебње и стрепње свима у клубу, ни на такмичарском плану нема много тога по чему би се памтила 2020.

- Тешка година, имали смо смену тренера. Саво је оставио доста добрих ствари, али ето после Војводине није он могао више, сам је хтео да иде. Већ тада је направљен озбиљан заостатак због два пораза на гостовањима у Пазару и Новом Саду. Недостају нам много и навијачи.

Долазак Александра Станојевића је почетком септембра представљао поприлично изненађење за овдашњу фудбалску јавност.

- Сале Станојевић је био жеља и пре годину, две и три. Он је прави "гробар", човек који живи Партизан, зна шта значи Партизан. Створила се ситуација да и он жели да се врати. Довели смо правог човека који може да стабилизује клуб, што се и показало. Јако је предан, сваки свој минут посвећује клубу и раду и често се шалим да заради сваки динар.

Претходни покушаји нису били успешни из различитих разлога.

- Увек је Сале био за Партизан ту, али нису се поклапале коцкице. Имао је неке иностране ангажмане, два пута смо преговарали. Мислим да је он схватио колика је наша жеља, а и тим му се свидео. Сарадња са њим је сјајна, разуме и финансије, сваку одлуку заједнички доносимо, сагледавамо сваку ситуацију.

Финансије су вечита тема, посебно у ситуацији када Партизан не успе да се пласира у групну фазу једног од два такмичења под окриљем УЕФА.

ФОТО: Н. Параушић

 

- Кад се не пласирамо у Европу имамо много финансијских проблема, долазили смо у ситуацију да некад немамо за плате. У последње две, а посебно у последњих годину дана, показали смо да најбоље продајемо играче, уновчили смо добре игре појединих играча у Европи. Сада, и поред несрећног испадања од Белгијанаца, опстајемо и завршавамо годину са редовним платама и редовном ситуацијом. Одласком Садика, што је била и жеља играча, финансијски смо успели да надоместимо то што се нисмо пласирали у Европу.

Најактуелнија тема, зимски прелазни рок, за сада, протиче мирно у Хумској.

- Не може прелазни рок баш да се планира, све зависи од продаје, од понуда. Прелазни рок ће код нас донети нешто конкретно тек од 10, 15.јануара озбиљније. Жива је ствар, тада ћемо знати ко може да иде, ко ће доћи, јер доласци зависе од одлазака. Сигурно је да се ништа конкретније неће дешавати у првој половини јануара.

За крај и осврт на негативне приче о раду управе.

- Не бавим се коментарима, знам да свој посао радим најбоље могуће. Мој посао је да клубу обезбеђујем финансије, да продајемо добро играче, мислим да сам се у томе доказао у последњих шест година. Не желимо да продамо играча, па да га никад више не оде неко у тај клуб. Миленковић, Влаховић, Павловић су прави примери доброг рада - закључио је Вазура.

НЕ "ТРОШИМО" ТРЕНЕРЕ

ПОСЛЕДЊИХ година константно је присутна прича о томе да клуб "троши" млађе тренере са чиме се Вазура не слаже.

- Ниједан тренер није смењен погледајте колико година уназад, са свима сам у добрим односима. Саво је био пре неколико дана у клубу, скоро сам се чуо са Марком Николићем, са Иваном Томићем. Сви су момци за пример, сјајни. Трудимо се да сваки тренер остане што дуже у Партизану, а видим да је то и жеља Салета Станојевића.

НЕМА ТРАНСФЕР ЛИСТЕ

КЛАСИЧНА трансфер листа, по речима првог оперативца клуба, не постоји.

- Питајте играче да ли их неко тера из клуба. Не, наравно. Ако играч неће да иде нико не може да га тера. Једемо исти хлеб, живимо исти живот. Немогуће је задржати играча који добије четири пута јаче услове. Никоме не може добро да донесе незадовољан играч. Ко не може да да сто посто ваља наћи начин, сешћемо и наћи опције. Станојевић жели само играче који су спремни да дају 100 одсто. Бајебек се опоравио, показује велику жељу и сигурно остаје у клубу.

ЗАДРЖАТИ ЗДЈЕЛАРА И ШЋЕКИЋА

ПОРЕД долазака, јасно је да навијаче Партизана интересује и ко ће остати у играчком кадру у наставку сезоне.

- Са Здјеларом и Шћекићем смо разговарали и када се врате са одмора дефинисаћемо детаље. И они и ми желимо да остану у клубу. Мислим да је Светозар Марковић срећан код нас, преговараћемо даље јер немамо клаузулу. Покушаћемо да га откупимо од лета, јер не верујем да ће га Олимпијакос давати две године на позајмицу. Филип Стевановић потписује званично за Манчестер сити и немамо потребу да јуримо трансфере. Сада правимо тим за квалификације

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)