ПАПА О МАРАДОНИ: Био је песник на терену и велики шампион, али и крхак човек

Бета

02. 01. 2021. у 16:51

ПОГЛАВАР Римокатоличке цркве, папа Фрања, рекаоо је данас да је фудбалска легенда Дијего Марадона који је умро 25. новембра, био "песник на терену".

ПАПА О МАРАДОНИ: Био је песник на терену и велики шампион, али и крхак човек

ФОТО: М. Вукадиновић

"Био је велики шампион који је милионима људи донео радост, како у Аргентини, тако и у Напуљу", рекао је папа у интервјуу о спорту објављеном данас у Газети дело Спорт.

"Али, био је и врло крхак човек", додао је папа који је Марадону упознао 2014. године у Риму током "меча за мир".

Поглавар Римокатоличке цркве навео је и да се, када су му рекли за Марадонину смрт, молио за њега и да је породици послао бројаницу уз речи утехе.

Папа који је навијач Сан Лоренца из Буенос Ајреса, повукао је и паралеле између спорта и својих уверења, осуђујући "богате шампионе".

"Лично мислим да је тајна да се одржи страст која их је (спортисте) фасцинирала кад су били деца, у томе да се буде помало гладан, да се никад не осећа ситост", рекао је папа Фрања.

Папа је поново осудио допинг, рекавши да то није само превара, већ и "побијање достојанства".

"Ниједан шампион није створен у лабораторији. То се понекад дешавало и не можете бити сигурни да се неће поновити, чак и ако се надате на неће. Али, временом ћете разликовати праве таленте и оне који су направљени: шампион се рађа и јача кроз тренинге", рекао је папа.

"Боље часни пораз, него прљава победа", закључио је папа Фрања.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)