МАРАДОНИНА ПРВА КУЋА ПРЕТВОРЕНА У МУЗЕЈ: Све је исто као 1978. године, ту је и Ел Пибеов грамфон и први уговор, али само њега нема (ВИДЕО)

Новости онлине

27. 12. 2020. у 12:35

ОТИШАО је Дијего Армандо Марадона, али колико је био велики најбоље показују дешавања после његове смрти.

МАРАДОНИНА ПРВА КУЋА ПРЕТВОРЕНА У МУЗЕЈ: Све је исто као 1978. године, ту је и Ел Пибеов грамфон и први уговор, али само њега нема (ВИДЕО)

Фото: Твитер

Скоро да не прође дан, а да се не појави нека зоставштина најбољег фудбалера света свих времена.

Последња информација која нам долази из Аргентине је вест да је његова прва кућа претворена у музеј и "преплављена" посетиоцима.

Наиме, ова кућа је уступљена Марадони и његовој породици, као део договора, када је он потписао први уговор 1978. године са Аргентинос Јуниорсима, живео је ту само две године, али је дом остао нетакнут.

Кућу је купио Алберто Перез, бивши менаџер Аргентинос Јуниорса, који скупља све Марадонине меморабилије, 2008. године за око 82.000 фунти, и то од жене која је овде живела од 1981. године, када је Марадона отишао у Боку.

Фото: Твитер

 

“То је најромантичнија прича из његовог живота, најбоље време. Ми смо га подигли у Јуниорсима, и не можемо да заборавимо шта је Дијего значио клубу и суседству. На светском нивоу, сви знају за нас захваљујући њему”, рекао је Перез својевремено.

Перез је реплицирао све како је изгледало некада у његовом дому, чак је ту и стари грамофон који је Дијего слушао у својој соби.

У музеју се чак налази и први уговор са Аргентиносима, који је за њега морао да потпише отац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)