НАГЕЛСМАН ОТКРИО ДА ЈЕ ОДБИО РЕАЛ: Не би то било добро ни за мене, ни за њих

Novosti online

25. 12. 2020. у 22:47

ТРЕНЕР фудбалера Лајпцига Јулијан Наглесман сигурно важи за једног од најбољих стручњака Европе. Сада је говорио о томе како је одбио велики Реал Мадрид.

НАГЕЛСМАН ОТКРИО ДА ЈЕ ОДБИО РЕАЛ: Не би то било добро ни за мене, ни за њих

Фото: EPA-EFE/DANIEL ROLAND/POOL

Немачки медији су желели да пречешљају многе теме са стратегом "бикова", али ова која се тиче "краљевског клуба" највише их је занимала.

- Није да сам баш имао уговор пред собом спреман за потпис, али Реал је желео састанак са мном. Сматрао сам у том моменту да то нема много смисла и то сам и рекао. Да смо се договорили морао би да почнем са тренинзима за три недеље. Тешко да би у тако кратком року успео да научим шпански језик. Не би то било добро ни за мене, ни за Реал Мадрид - рекао је Наглесман.

Оно што фали овом 33-годишњаку да се нађе на врху тренерске елите су свакако титуле.

- Уколико желите да будете међу најбољима, морате нешто да освојите. Изузев У19 шампионата, немам ниједну титулу. Тако да има колега које су испред мене.

Ипак, без икакве сумње реч је о најталентованијем тренеру у Европи, са добрим основама да постане велики тренер који ће даосваја трофеје.

- Видим себе као талентованог тренера који би волео да се нађе међу најбољима и који има још пуно места за напредак. Не морам да будем најбољи тренер на свету једног дана, али бих волео да будем један од најбољих.

Нагелсман тачно зна шта фали Лајпцигу да дође у ситуацију да се бори за титуле.

- Константност. Не смеју више да нам се дешавају велике амплитуде у наступима, као у претходној полусезони. Ако будемо увек фокусирани и гладни као сада, бићемо способни да освојимо титулу.

Не крије Немац да би волео једног дана да тренира Кристијана Роналда.

- Било би интересантано радити са Кристијаном. Споља често видите особу која објављује слике своје јахте. Али Сами Кедира ми је причао о његовом професионалном приступу послу, који је импресиван. Он мора да је звер на тренингу, први долази и последњи одлази. Притом је и врло пријатна особа. Импресиван спој - закључио је Нагелсман.

Да подсетимо, Лајпциг ће у осмини финала Лиге шампиона играти против Ливерпула.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)