МАРАДОНУ ЋЕ ОТКОПАТИ, АЛИ НЕ ЗБОГ ДНК ТЕСТА: Последња жеља славног Аргентинца била је да га балзамују

Novosti online

20. 12. 2020. у 19:35

МАРАДОНУ ЋЕ ОТКОПАТИ, АЛИ НЕ ЗБОГ ДНК ТЕСТА: Последња жеља славног Аргентинца била је да га балзамују

ФОТО: ЕПА

ЛЕГЕНДАРНИ Дијего Армандо Марадона ни месец дана после смрти не излази из центра пажње фудбалске јавности.

После перипетија око узрока његове смрти и наследства, сада је на видело изашло наводно потписано писмо у коме је Ел Пибе адвокату Матијасу Морли изразио жељу да се његово тело балзамује и изложи у маузолеју, по узору на Владимира Лењина!

- После дубље анализе, желим да изразим своју жељу да после смрти моје тело буде балзамовано и изложено у музеју. Треба да буде окружено трофејима, наградама које сам за живота освојио и другим драгим предметима и да тако моји обожаваоци могу и даље да ме обожавају - написао је Марадона у писму 13. октобра, нешто више од месец дана пре смрти.

Морла, који је правни заступник последње Дијегове девојке, Веронике Охеде, додао је:

- План је да се сагради тај маузолеј, где би фанови могли да се окупљају. О томе је Марадона разговарао и са својом браћом. Предлог који имамо је озбиљан и већ је затворена финансијска конструкција, али последњу реч ће имати Аргентинска фудбалска федерација која би и руководила маузолејем - поручио је Морла.

Раније ове недеље, аргентински суд је пресудио да се Марадонино тело мора очувати због евентуалних будућих захтева за потврду очинства. У реду за Дијегово наследство стоји петоро законите деце, али и још бар шест особа које тврде да су његови потомци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)