ЕВО ШТА ПИКСИ КАЖЕ О ПРЕУЗИМАЊУ СРБИЈЕ: Одвео бих Србију на Светско првенство

Novosti online

16. 12. 2020. у 11:23

ЕВО ШТА ПИКСИ КАЖЕ О ПРЕУЗИМАЊУ СРБИЈЕ: Одвео бих Србију на Светско првенство

ФОТО: АП

ЛЕГЕНДАРНИ фудбалер Драган Стојковић Пикси говорио је у јутарњем програму телевизије К1 где је причао о евентуалном доласку на клупу репрезентације Србије.

Он је био гост на постављању камена темељца у Инђији за јапанску фабрику Тојо тајерс и то је био повод да се прича да ће бити нови селектор Србије.

- Ја сам као гост дошао, добио сам позиве са свих страна. Још летос сам обећао да ћу присуствивати јер се ради о јапанској корпорацији. Провео сам 13 година у Јапану у тој предивној земљи. Живели смо у једном друштву које је много лепо упознати. Врло специфичан народ и може много да се научи - рекао је Стојковић.

ФОТО: Инстаграм/Будућностсрбијеав

Једно од питања било је да ли долазак у Инђију значи да ће преузети селекторску функцију, с обзиром на то да је подржао политички пројекат?

- Да да, све је то било тако када би се шалили.  Ако мислите на председника Вучића, ја колико знам, политика се не меша у фудбал. Зашто бих ја причао са њим?

Имао је и спреман одговор на питање да ли је са председником Србије Александром Вучићем причао о фудбалу.

- Нисам причао са њим о томе. Неки новинари су покушали да ме питају за фудбал јуче, али сам објаснио да сам дошао због подизања фабрике. Нисам био рапсоложен да причам о фудбалу, на одмору сам. Ја сам овде дуже време, нисам био у медијима и одморио сам се. Први пут сада долазим јавно и сад ће да буду позиви са свих страна.

Потом је говорио о позицији селектора Србије.

- Људе интерсеује. Има истине да ме хоће годинама уназад.

Зашто раније нисте прихватили ту функцију?

- Зато што су у тим моментима имали селекторе и било каква изјава са моје стране не би била колегијална. Знам да постоје жеље, позиви. Било је у последње време, али рећи ћу вам у новембру сам три пута одбио Гвангџу да се вратим. Одбио сам јер живимо у специфичном времену, условима, носимо маске. Пребрзо одлазе неки људи у неким годинама, а Ковид-19 није шала. Морамо да будемо одговорни, да поштујемо мере. Треба имати мотивацију да радите поново. Немам нешто мотивацију да радим тамо јер постоје рестриктивне мере. Морам да будем у карантину, да ли може да ми дође породица, не знам. Морам да будем мотивисан. Ја сам ту да помогнем српском фудбалу у било ком облику. Пропустили смо шансу да одемо на ЕУРО, нервирао сам се. Не можеш да верујеш да можеш да изгубиш од екипе која није квалитетнија од тебе.

Шта је проблем у фудбалу?

- Ми кажемо да нам је тамо место. Да би отишао на велико такмичење мораш да покажеш квалитет. Ми га имамо али га не показујемо. То треба питати људе који су у систему. Треба да имам добре информације да бих дао своје мишљење. Да ли ћу бити селектор или нећу, видећемо. Не могу да кажем ни да ни не. Неко ко ме жели мора да ме жели комплетно. Морате сви да ме желите да се осети подршка, жеља, воља. Видећемо. Осећам подршку од људи који су ту, али треба још неке ствари да се поклопе.

Открио је и шта би радио када би био селектор "орлова".

- Знам да бих нас одвео у Катар. Знам јер верујем у то и извукао бих из играча максимум, максимума. Не могу да ти неки играчи у утакмици која је најбитнија, буду најгори. То се у полувремену реши.

Пикси је уверен да би Србију одвео у Катар/ФОТО: Н. Параушић

За крај се дотакао утакмице Звезде и Милана који ће одмерити снаге у шеснаестини финала Лиге Европе.

- Ја не волим да коментаришем Црвену звезду, па не бих ни овога пута. А  што се тиче дуела са Миланом то је историјска утакмица. И 1988. године је било то невероватно. Тамо смо играли 1:1, ја сам дао гол. После реванш у Београду са маглом. Те године је стасао велики Милан - закључио је Драган Стојковић Пикси.

Подсетимо, Пикси је до сада као тренер водио само Нагоју и Гвангжу Р&Ф.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)