ВОЈВОДИНА И ПРОЛЕТЕР ЗА ОЛИВЕРА: Купите виртуелну улазницу и помозите малишану

Novosti online

15. 12. 2020. у 10:33

Предстојећа утакмица 19. кола Супер лиге Србије између Војводине и Пролетера играће се без присуства гледалаца, али ово је велика прилика да се обори рекорд по броју продатих улазница за неку утакмицу Војводине на „Карађорђу“ и тако учини једно велико хумано дело. Нечије мало – некоме много.

ВОЈВОДИНА И ПРОЛЕТЕР ЗА ОЛИВЕРА: Купите виртуелну улазницу и помозите малишану

ФОТО: Н. Параушић

Оливер Пал Гајоди је рођен прошле године као здрава беба. Након месец дана, када су га одвели на прву вакцину, доктор је приметио да нешто није у реду са дететом – није померао ни рукице, ни ногице. 

Упућен је у Нови Сад у болницу. Након месец дана хоспитализације и бројних испитивања, успостављена је дијагноза. Речено је да Оливер болује од смртоносне неуромишићне болести – спиналне мишићне атрофије, тип 1. Ради се о врло прогресивној болести која напада мишиће, при чему се брзо губе основне животне функције, као што су ходање, варење, гутање и дисање. 

Са два и по месеца, Оливер је примио прву терапију. Након тога је био јако слаб и од тада је више времена провео у болници него код куће. И сада се налази у болници, на респиратору. Оливеру су неопходна средства за лечење у иностранству, за генетску терапију, медикаменте и медицински потрошни материјал, физикалне терапије, рехабилитације, као и за путне трошкове и трошкове смештаја.

"Из тог разлога, позивамо Вас да пошаљете СМС поруку са садржајем „848 улазница ФКВ“ на 3030 или извршите уплату на рачун фондације „Буди хуман“ 160-6000000732419-36, уз напомену „ФКВ за Оливера“. Нажалост, услед ситуације проузроковане короном, куповина ове улазнице неће Вам пружити могућност да гледате и бодрите Вошу на „Карађорђу“, али хоће дати Ваш допринос томе да Оливер сачува оно највредније што има – свој живот", поручују из Војводине.

Једна СМС порука (или уплатница од 200 динара) представља једну улазницу, а у овом случају, број улазница које можете купити, као и капацитет стадиона „Карађорђе“ су неограничени!

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)