НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПРВИ ПУТ О РАЗЛОЗИМА ЗАШТО ЈЕ ОТИШАО ИЗ ВОЈВОДИНЕ: Опростио сам дуг од 133.000 евра

З. ЋОРОВИЋ

05. 12. 2020. у 15:58

НИКОЛА ЛАЗЕТИЋ ПРВИ ПУТ О РАЗЛОЗИМА ЗАШТО ЈЕ ОТИШАО ИЗ ВОЈВОДИНЕ: Опростио сам дуг од 133.000 евра

Фото: М.Вукадиновић

НИКОЛА Лазетић, бивши спортски директор Војводине, истиче да је у његово време клуб био стабилан и да ће му сада помоћи тако што ће се одрећи 133.000 евра које су му Новосађани остали дужни.

- Прво да кажем да се до сада никада нисам оглашавао и да ћу ово урадити само сада чиме стављам тачку на све приче које круже већ месецима. Ја сам у ФК Војводина дошао у јуну прошле године у моменту који је био много гори него што је то данас. Војводина је била осма на табели и финансијски је јако лоше стајала јер се дуговало играчима и радној заједници много више него што се сада дугује. Међутим, имали смо један задатак који смо јако озбиљно схватили и свако је у свом сектору радио максимално. Урадио сам све што је било у мојој моћи да у спортском делу функционише све како треба, људи из управног одбора су урадили све што је у њиховој моћи да се стабилизује клуб и да се финансијски изађе из проблема.

Лазетић наглашава да је клуб у то време добијао велику помоћ и подршку града.

- Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је увек био ту да нам помогне, излазио нам је у сусрет сваки пут кадам смо му се обраћали, давао нам је ветар у леђа и подржавао нас у многим акцијама које је Војводина имала у сарадњи са градом. Његова подршка била нам је од огромног значаја и у великој мери је допринела да ствари унутар клуба функционишу на завидном нивоу.

Емотивно је Лазетић везан за новосадски клуб у коме је два пута играо са великим успехом.

- Војводина и ја смо кроз моју каријеру били чврсто повезани. Највећи трансфер у историји нашег фудбала у домаћим оквирима је и дан данас мој прелазак из Војводине у Обилић за 1,5 милиона марака. Донео сам тада велики бенефит клубу, такође и играо финале Интертото купа. У другом мандату сам поново са успехом носио дрес Војводине, а у том периоду смо играли чувено финале купа против Партизана, када смо напустили терен. У дресу Војводине сам и завршио своју каријеру као веома млад фудбалер. И ево, трећи мој ссусрет са Војводином је био десет година касније у улози спортског директора.

ДИРЕКТОР ЗА МЛАЂЕ СЕЛЕКЦИЈЕ

УСКОРО ће Никола Лазетић преузети нову, запажену функцију и то у Фудбалском Савезу Србије. Бивши фудбалер Црвене звезде и Војводине ускоро ће бити ново директов свих млађих селелција "орлова".

Одлазак је уследио због Николине другачије визије како би клуб требало да функционише.

- Сматрам да сам заједно са људима који су водили Војводину у прошлој сезони дао велики допринос у остваривању циља који смо поставили. Издигли смо се као Феникс и урадили много тога доброг. Промовисали смо младе играче, правили резултат и клуб је финансијски био потпуно стабилан. Као сто сам већ рекао, док сам био у клубу Војводина је била клуб за пример сваком клубу у Европи. Тачно се знало ко шта ради и како све треба да функционише. Плате и премије су биле у дан и сви су били задовољни. По завршетку сезоне и остварених свих циљева, једноставно сам тражио споразумни раскид уговора јер сам у спортском смислу имао другачију визију за даљу будућност клуба.

Сада, када се Војводина бори са новим бројним проблемима, Лазетић се одрекао великог дуга који је Војводина имала према њему.

- Нажалост, дошла је ова пандемија КОВИД-19 која је у великој мери пореметила читав фудбалски свет па тако и Војводину. Надам се да ће Војводина као и наша држава изаћи из свега овога као победник и да ће се ствари брзо вратити на своје место. Ја желим овом приликом ето да дам још један допринос да се Дефинисао са господином Душаном Бајатовићем споразумни раскид уговора којим је оређен тачан дуг преме мени у виду плата и премија за освојен куп и излазак у Европу који је износио 133 000 еура. Динара нисам добио од тог дана а прошло је ево шест месеци. Пошто видим да је Војводина у проблему и да КОВИД не може да се обузда, донео сам одлуку да се одрекнем читавог износа и да на тај начин дам допринос Војводини лакше реши проблеме јер јој желим да што пре буде клуб о коме ће се писати због спортских успеха а не због ратова и проблема који немају везе са спортом.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)