НОВИ ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ О СМРТИ ЕЛ ПИБЕА: Доктори су наредили болничарки да уопште не прилази Марадони

Новости онлине

03. 12. 2020. у 16:54

НОВИ ШОКАНТНИ ДЕТАЉИ О СМРТИ ЕЛ ПИБЕА: Доктори су наредили болничарки да уопште не прилази Марадони

Фото: ЕПА

ДИЈЕГО Марадона је умро прошле среде, 25. новембра, у родној Аргентини, а седмицу касније на видело су изашли нови, прилично страшни подаци везани за његове последње дане живота.

Након што је болничарка која је била ангажована да у кући брине о стању чувеног аса после операције главе испрва приватној компанији за коју ради послала извештај да је ујутру "редовно обилазила Марадону", али је потом у два одвојена исказа истражним органима рекла да, ипак, уопште није то чинила, њен адвокат је новим наступом у јавности открио да су дешавања у кући у којој је умро великан фудбала имале обрисе хорор филма.

Наиме, изнео је нове шокантне податке, након претходних - да је славни ас по доласку из болнице пао, повредио главу, а нико га потом није одвео на преглед: по његовим речима, доктори су наредили болничарки да уопште не прилази Марадони, а камоли да му проверава виталне животне функције.

Ево како је Родолфо Бакве, адвокат Дајане Жизеле Мадрид, поменуте болничарке, описао седам дана после Марадонине смрти - кроз шта је све она прошла, и колико је небриге било око Дијега у његовим последњим данима.

- Њој су дате директиве везане за психијатријске лекове, од стране психијатра, а имала је и један разговор са (личним Марадониним лекаром), Луквеом. Била је... да тако кажем, 'ослобођена обавеза да буде у контакту са пацијентом - почео је адвокат причу за локални "ТН".

EPA/EFE

 

Према његовој тврдњи, Дајана Жизела Мадрид је "ангажована у среду, 13. новембра", односно два дана након што је Марадона напустио Оливос клинику, где му је оперисана глава због субдуралног хематома.

- Када је дошла, имала је нормалан приступ, чак су ту били и помоћни терапеути који су о Марадони бринули 24 сата. Али, када се у понедељак вратила на посао, њих није било - наставио је Бакве.

Како каже, Дијего Армандо Марадона је тражио тог понедељка да му "ни она више не долази", а она је остала да сачека смену - која никада није дошла.

Када је коначно отишла, позвали су је да се (и наредних дана) врати, али да "више не виђа бившег фудбалера".

- Дакле, од следећег тренутка, наша чувена 'десетка' је била остављена без присуства неког стручњака, Дијего је био закључан у соби куће у којој је једва могао да има 'хемијско' купање. Није ту постојао ни дефибрилатор, нити амбулантна кола у случају могуће хитне ситуације - наглашава адвокат.

Родолфо Бакве је на крају истакао да су постојали јасни знаци да са срцем чувеног аса није све у реду, а то му је 25. новембра и пресудило:

ФОТО: АП

 

- Да је било у кући било кога од нас, или у Виљи Фиорито, или у палати у Абу Дабију, Марадона би сада био жив. Мислим, доктори су знали да има изузетно висок срчани ритам, 115 откуцаја у минуту, а ниједан лек му нису преписали. Марадонино срце је вапило за помоћи, али тај вапај нико није чуо - истиче адвокат.

Он је уперио прст и на психијатра, докторку коју сматра одговорним што болничарка Дајана није бринула о великом Дијегу као што би то иначе требало да је случај:

- Није она одустала од уласка у његову собу зато што јој се то прохтело, већ зато што је баш то била њена обавеза према писаном упутству надлежних лекара. У овом случају, то је Агустиа Косачов, специјалиста за болести зависности - закључио је адвокат Бакве.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)