ВЕЛИКА ЗАОСТАВШТИНА ДИЈЕГА МАРАДОНЕ: Милионе жели осам жена и 11 деце

В. Н.

01. 12. 2020. у 22:36

ОСТАВИО је Дијего Марадона иза себе непроцењиве успомене, голове за памћење и немерљиво нематеријално богатство љубитељима фудбала.

ВЕЛИКА ЗАОСТАВШТИНА ДИЈЕГА МАРАДОНЕ: Милионе жели осам жена и 11 деце

ФОТО: М. Вукадиновић

Али, недељу дана после његове смрти, кренуло је да се говори и оном материјалном делу Марадонине заоставштине, које према неким проценама износи око 75 милиона долара, а у игри за свој комад наследства је чак једанаесторо деце и осам жена?!

ВОЈНО ВОЗИЛО, ПРСТЕН ОД 300.000...

ПОРЕД новца који је у игри, Марадона је у свом власништву имао млин и фабрику тестенине у Боливији, пет некретнина у Аргентини, луксузни хотел на Куби... Занимљиво је да су му у Белорусији, где је био директор Динама, остали прстен вредан 300.000 евра и војно амфибијско возило, које је добио на поклон. Приходе је имао и од неколико школа фудбала у Кини, којима је продао право на име.

Иако је у животу зарадио петоструко више, у најмању руку буран живот га је коштао да свота коју остави из себе буде већа од поменутих 75 милиона, а проблем око расподеле новца прави и чињеница да Ел Пибе није оставио ни тестамент.

Тако у првом реду за наследство стоје ћерке Далма и Ђанина, из јединог Дијеговог законитог брака са Клаудијом Вилафан. Уз њих две, ту су синови Дијего Јуниор и његова мајка Кристина Синагре, Дијегито Фернандо настао из везе са Вероником Оједом, али и још једна ћерка, Јана чија је мајка Валерија такође била Марадонина девојка.

Такође, спомиње се још шесторо деце, које један од највећих фудбалера света није признао, а у питању је четворо из Аргентине, и двоје са Кубе, чије мајке тврде да им је Дијего отац. На све њих, Марадонин правни заступник Матиас Морла, власник је права све што носи његово име у Европи и САД, тако да ће и он добити део "колача".

ЧУВАЈ ВЕРУ И ДИЈЕГИТА

МАРАДОНИНО последње обраћање је било у гласовној поруци Марију Баудрију, очуху његовог најмлађег сина, Дијегита Фернандеза, који је у вези са његовом бившом девојком Вероником Оједом.

- Поздрав Марио, овде Дијего. Знам да ово звучи невероватно, али Вера и ја смо у добрим односима, и рекла ми је да је са тобом. Чувај је, а нарочито мог малог анђела Дијегита. Њега не могу ни са ким да упоредим - последње су забележене речи легендарног Аргентинца.

Ипак, засада највећи приоритет у расподели наследства имаће ћерке, према одлуци аргентинског суда. Такође, Далма, Ђанина и Јана су и током Дијеговог лечења биле поприлично удружене, и константно су комуницирали са лекарским тимом њиховог оца.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)