КАВАНИ РАСИСТА? Понавља се историја, због исте речи Суарез драконски кажњен

Novosti online

30. 11. 2020. у 09:18

КАВАНИ РАСИСТА? Понавља се историја, због исте речи Суарез драконски кажњен

Фото: EPA-EFE/Phil Noble / POOL

ЕДИНСОН Кавани је донео победу Мaнчестер јунајтеду против Саутемптона, али острвски медији се не баве његовим фудбалским мајсторством него оптужују Уругвајца за расизам!

- Хвала ти, негрито (мали црнац на шпанском) - написао је КАвани на свом Твитеру, а Енглези су га одмах оптужили за расизам.

Кавани је поновио добро познату чињеницу да у Јужној америци негро, а нарочито деминутив негрито нису расистичким нег оназиви од миља, али је ипак био приморан да обрише спорни твит.

Сличне проблеме са острвским медијима, имао је пре шест година Каванијев земљак Луис Суарез. Он је тада кажњен са осам утакмица неиграња и 40.000 фунти због тога што је Патриса Евру назвао негрито у утакмици Ливерпула и МАнчестер јунајтеда.

- Моја супруга мене зове негро, моја бака и деда ме зову негрито, а бака тако зове и деду. То је нормална реч у Уругвају - бранио се тада Суарез, али се није одбранио.

- Кавани је упознат да та реч има негативну конотацију овде - поручили су из енглеског ФА, што може да значи само једно - Уругвајца чека тешка казна!

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)