ДИЈЕГО СЕ УМОРИО ОД МАРАДОНЕ: Избацио доктора из куће, умро бесан и тужан

Новости онлине

29. 11. 2020. у 14:27

ОДЛАЗАК великог Дијега Арманда Марадоне и даље је главна тема у аргентинским медијима, а лист Кларин, који је први објавио информацију да је Марадона преминуо, доноси и детаље о последњим тренуцима легендарног фудбалера.

ДИЈЕГО СЕ УМОРИО ОД МАРАДОНЕ: Избацио доктора из куће, умро бесан и тужан

ФОТО: ЕПА

- У својим последњим данима мешали су се тренуци среће са бесом и оним демонима који су га увек пратили. Усамљен. Тужан. У замци његових демона. Тако је умро Дијего Марадона - почиње текст Кларина, који открива како су изгледали последњи дани Дијега Арманда Марадоне, од момента када је био у болници због операције хематома на мозгу.

У истом тексту пише да је у болници, неколико дана пре смрти, док је чекао отпуст после операцији на клиници Оливос, Марадона замислио план бекства између сна изазваног седативима.

Замолио је да размени одећу са особом која је бринула о њему у намери да побегне из собе. Међутим, уследило је одбијање, а Дијего је већ тада открио да је уморан од живота.

- Истина Диез, не бих желео да будем ни други Марадона. Волео бих да одем на одмор од Марадоне - рекао је особи која је бринула о њему и која није хтела да му помогне око бекства.

Фото АП

 

Они који су га посећивали у последње време, сагласни су да је Дијегу досадило да буде Марадона и свега што га је окруживало због тога што је Марадона. Желео је да ужива у једноставним стварима, које су у супротности његовом сталном животу рок звезде.

Последњих месеци Марадона је имао нутриционистички план којег се држао, уз велику дозу витамина и протеина. Међутим, пред свој 60. рођендан, одлучио је да напусти тај план. На рођендан је користио алкохол и лекове за смањење болова. Имао је болове душе и тела. Шездесете су за њега биле веома тешке. Био је тужан и сам. Превише су му недостајали родитељи.

Смрт Дона Тоте 2011. и Дон Дијега 2015. године, оставили су га без родитеља и безусловне љубави и искрене подршке коју је имао само од њих. Желео је да окупи сву своју децу. Имао је 5 признатих, и троје на Куби о којима је причао другој деци, а чији идентитет још није познат.

Хоспитализација у кућним условима била је одлука коју је донео Марадона. Остаје питање да ли је она била најбоља опција. Постојала је опција и одвођења на клинику за одвикавање, или на изнуђену неуропсихијатрију, али Дијего је био свестан, аутономан и могао је сам да одлучи. И одлучио је.

(Кларин/Телеграф)

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)