СВЕТСКИ МЕДИЈИ О СМРТИ МАРАДОНЕ: "Бог је мртав", "Ад10с", "Сада је у рукама Бога"

В. Н.

26. 11. 2020. у 19:26

СВЕТСКИ МЕДИЈИ О СМРТИ МАРАДОНЕ: Бог је мртав, Ад10с, Сада је у рукама Бога

Фото: Друштвене мреже

ЦЕО свет тугује за Дијегом Армандом Марадоном. Један од најбољих фудбалера свих времана је главна тема најугледнијих спортских медија широм планете, а насловне стране су препуне његових слика и оригиналних наслова.

"Бог је мртав" је једини наслов на првој страни француског "Екипа" уз слику Марадоне у дресу Аргентине. Шпанска "Марка" је на насловници цитирала чувену Марадонину изјаву:

- Ако умрем, желим поново да се родим као фудбалер и Дијего Армандо Марадона. Ја сам играч који је људима пружио само радости!

"Мундо Дерпортиво" је објавио насловну страну на којој је последње збогом Марадони послао стилизовано написано на његовој коврџавој и бунтовној коси: АД10С!

Фото: Друштвене мреже

 

На сличан начин се од великог мајстора фудбала опростио и шпански "Ас", који је Марадону представио у бојама аргентинске заставе и уз наслов Д10С ха муерто (Бог је умро).

С друге стране, енгелски медији, поготово они таблоидни били су мотивисани и острашћени у сећањима на гол који је Марадона дао руком њиховој репрезентацији и голману Шилтону на Мундијалу у Мексику 1986. године.

Тако је "Мирор", уз фотографију овог чувеног Марадониног гола ставио наслов "Марадона је сада у Божјим рукама", а "Дејли стар" је уз исту фотографију у главном наслову упитао: "Где је био ВАР када нам је био најпотребнији"?

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)