ЛАЗОВИЋ СТАО УЗ ВИДИЋА: Нема поређења између Немање и људи који представљају српски фудбал

Novosti online

25. 11. 2020. у 13:14

ЛАЗОВИЋ СТАО УЗ ВИДИЋА: Нема поређења између Немање и људи који представљају српски фудбал

ФОТО: Н. Скендерија

ПРАШИНА коју је критикама на рачун челника Фудбалског савеза Србије подигао славни Немања Видић не слеже се већ седам дана.

Било је и критика, али много више порука подршке. После других звучних имена српског фудбала, попут Славољуба Муслина, подршку најбољем фудбалеру Србије свих времена упутио је и његов саиграч из репрезентације и први стрелац за независну Србију, Данко лазовић.

– Стојим иза сваке Немањине речи у саопштењу и надам се да ће једном доћи у српски фудбал, јер мислим да је то једино решење да у ово транзиционо време, када доживљавамо кризу морала, струке, па и финансија, да дођу такви људи и поведу наш фудбал напред, набоље. Добро сам упознао Немању играјући годинама заједно у репрезентацији с њим. Знам колико је карактеран, добар, поштен... Ако бисмо ми дошли у ситуацију да се одлучујемо између њега и осталих, онда би то био знак да ми као друштво нисмо на добром путу. Немања у поређењу са свима осталима који данас представљају српски фудбал... Нема поређења! - рекао је Лазовић за "24седам.рс".

Лазовић тврди да његово мишљење дели већина људи који су захваљујући фудбалу направили име, питање је једино личне храбрости да се то и јавно призна.

– Ја знам свој пут, сигуран сам у своју честитост и поштење. Не очекујем услуге од ових који су сада у фудбалу, а од фудбала очекујем много у животу. И ту ми, да се разумемо, није превише важно да ли ће се наша репрезентација квалификовати на ЕП или неће. Много ми је важније какав ћемо фудбал оставити нашој деци. Да ли ће и они морати да се муче ко и ми, какве им услове остављамо и што је најважније, какве им вредности остављамо и ко ће их учити шта је добро. То мора бити наша поента, наша мисија у фудбалу. Моје је право да изаберем Видића, не либим се да то кажем и не плашим се ничега. Сви који имају храбрости ово ће вам рећи. Играо сам за све репрезентативне селекције, дебитовао у А селекцији још док се она звала Југославија. Волео сам моју репрезентацију и даље је волим, поносан сам и на први гол за селекцију Србије. Мислим да ми све то даје за право да кажем оно што мислим - закључио је Лазовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ilija

04.01.2021. 12:48

Lazo imas dosta lepog u tvom komentaru,Ali kad vec rece koliko dugo igras Reprezentaciji,Molim te i druge Reprezentativce,Da kad svira SRBSKA Himna se ne ceskate vec pevate i z sveg glasa i drzite za ruke u znak Zajednistva.Hvala.