ШОКИРАНА ФУДБАЛСКА ЈАВНОСТ У КИКИНДИ: Преминуо Слободан Живков

R.Š.

25. 11. 2020. у 11:37

ШОКИРАНА ФУДБАЛСКА ЈАВНОСТ У КИКИНДИ: Преминуо Слободан Живков

ФОТО: Слободан Биримиац

СПОРТСКУ, посебно фудбалску јавност у Кикинди шокирала је вест да је од последица обољења изазавних ковидом 19 преминуо бивши фудбалер и тренер Слободан Живков.

Он је у болницу примљен пре десетак дана због повишене температуре и након првих анализа испоставило се да је ковид позитиван. Међутим, лекари су посумњали и на друга обољења, па је додатним анализама, које је одредио хематолог, установљено да има хроничну лимфоцитну леукемију. Нажалост, стање му се погоршало па је неколико дана био и на респиратору.

Како су лекари објаснили, Живков до сада није имао картон хроничних обољења, али је, нажалост, његово обољење, које је тек сада дијагностиковано, удружено са вирусом ковид 19, било кобно за њега.

Слободан Живков Жиле (57), био је дугогодишњи фудбалер и капитен ОФК Кикинде, а потом и тренер у овом и другим клубовима, попут “Будућности”, “Слободе”, ЖАК-а. Рођен је у Српској Црњи где је и почео да се бави спортом. У локалном клубу “Будућност”, уз специјално лекарско уверење, дебитовао је са само 16 година. За ОФК Кикинду играо је пуних 17 сезона, а1987. године био је члан младе репрезентације Југославије.

По завршетку играчке каријере, у 35. години, постао је спортски директор ОФК “Кикинде”, а касније се бавио тренерским послом.

Иза себе је оставио супругу и двоје деце који га наслеђују у спорту, син фудбалски голман, а ћерка рукометашица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)