КЛАДИО СЕ НА 14-ГОДИШЊЕГ СЕСТРИЋА: Девет година касније зарадио мало богатство

Novosti online

23. 11. 2020. у 17:50

КЛАДИО СЕ НА 14-ГОДИШЊЕГ СЕСТРИЋА: Девет година касније зарадио мало богатство

EPA-EFE/Carl Recine

ДЕБИ на голу енглеске репрезентације био је остварење сна за голмана Манчестер јунајтеда Дина Хендерсона, али је и напунило џепове његовог ујака.

Мартин Планкет из Гримзбија уложио је 2011. године 25 фунти на опкладу да ће његов сестрић обући дрес репрезентације кад је овај имао 14 година. Било је то у време док је чувар мреже Јунајтеда још правио прве фудбалске кораке у академији Карлајла и та инвестиција донела му је 12.500 фунти.

- Дину нисам говорио ништа о опклади, али сам га обавестио о томе кад је из кладионице стигла потврда да сам добио - рекао је Мартин.

- Он је добар момак, заслужио је то. Сви који су га гледали знали су да ће једног дана доћи на врх - додао је стриц 23-годишњег новог репрезентативца Гордог Албиона.

Ујак није једини који је профитирао од Хендерсоновог дебија. У њега су веровале и мама и бака. Оне су ипак зарадиле нешто мање новца, пошто су опкладу ставиле кад је Дин већ потписао за МАнчестер јунајтед, па је квота пала са 500 на 50. Ипак, инкасирале су по 2.500 фунти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)