У МОДИ РЕТРО МУРИЊО: Португалац се победом над Ситијем вратио у фудбалске излоге

Ђ. С.

22. 11. 2020. у 21:11

У МОДИ РЕТРО МУРИЊО: Португалац се победом над Ситијем вратио у фудбалске излоге

новости

ЖОЗЕ Мурињо је поново у фудбалској моди! Као онај стари, ретро комад гардеробе који се извуче из угла ормара и прошета градом као најмодернија крпица из Милана.

 Вратио се пречесто отписивани Португалац поново у фудбалске излоге мандатом у Тотенхему, и кандидатуру за титулу истакао победом против Манчестер ситија (2:0) Пепа Гвардиоле.

Оном "правом мурињовском", када је противник бољи у свим статистичким параметрима, осим оним најбитнијим, који стоје на семафору.

- Пре неколико седмица нисам веровао да могу да освоје титулу, нити да буду кандидати, па ни сад то не могу да кажем. Али, овакве победе сигурно доносе много на пољу самопоуздања, што се касније одражава и на резултате. У првом полувремену видели смо игру у стилу ретро Муриња. У наставку је Тотенхем једноставно био бољи од Ситија - рекао је чувени Гери Невил у анализи утакмице.

Ипак, Мурињо није желео превише да купи ловорике после седме победе у каријери над Гвардиолом, већ је препустио играчима да прикупе заслуге за тријумф који их је одвео на врх табеле.

- Лично, више волим када после утакмице говоре играчи јер су они ти који су били фантастични - дали су све од себе. Они прате стратегију фудбала и понекад, више него икад, стратегија игра важну улогу. Били су сјајни - рекао је Жозе после тријумфа над Ситијем.

У свом стилу је скинуо притисак са екипе.

- Људи не могу да очекују од нас да будемо претенденти на титулу после једне сезоне. Не боримо се за титулу, боримо се да победимо у свакој утакмици.

ПЕП: МОРАМО ДА ПОБЕЂУЈЕМО

РАЗОЧАРАН је био Пеп Гвардиола после пораза у којем је његов тим чак 22 пута шутнуо ка голу ривала, али на крају остао празних шака.

- Имали смо пропусте у одбрани, али то не умањује њихов успех. Сада су први на табели, што значи да су главни претенденти за титулу. Много је тимова испред нас. Ако желимо да се приближимо и укључимо у борбу, морамо да побеђујемо - јасан је стручњак Ситија.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)