ХУМАНОСТ ЦРВЕНО-БЕЛИХ: Акција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани

Novosti online

14. 11. 2020. у 16:22

Фудбалски клуб Црвена звезда наставио је са друштвено-одговорним радом и пружањем помоћи Удружењу „Чеп за хендикеп“ прикупивши 16 пуних кутија чепова, што ће олакшати процес набавке ортопедских помагала особама са инвалидитетом широм Србије.

ХУМАНОСТ ЦРВЕНО-БЕЛИХ: Акција „Чеп за хендикеп“ успешно настављена на Маракани

ФОТО: ФК Црвена звезда

Пре нешто више од годину дана Црвена звезда започела је званичну сарадњу са Удружењем „Чеп за хендикеп“ и пружила знатан допринос овој акцији.

Због пандемије корона вируса присуство навијача на трибинама није могуће, али и поред тога акција је завршена изузетно успешно, будући да је прикупљено 16 пуних кутија чепова. У првом пресеку  који је био у јануару напуњено је 11 кутија, док је јуна месеца тај број био 15, а чињеница да је у трећем пресеку прикупљена једна кутија више у односу на прошли изузетно радује. 

Захвалност због друштвено-одговорног рада и посвећености клуба овој акцији истакао је Зоран Мартинов, оснивач акције „Чеп за хендикеп“.

"Сарадња са Фудбалским клубом Црвена звезда је из дана у дан све боља. Велико ми је задовољство што смо у прилици да пробудимо свест људи, у овом случају навијача Црвене звезде колико је значајна ова акција. Од велике је важности што навијачи и поред тога што нису у прилици да присуствују утакмица настављају да посећују стадион и дају свој допринос овој акцији. Управо та чињеница говори да се код наших суграђана и у тешкој ситуацији у којој се тренутно налазимо јавља емпатија према људима са инвалидитетом, што изузетно радује", рекао је Зоран Мартинов.

Кутију су у току јучерашњег дана испражњене и предате удружењу „Чеп за хендикеп“, а Звезда већ од данас наставља са овом хуманитарном акцијом и верује да ће са повратком навијача на трибине стадиона „Рајко Митић“ резултати бити још бољи.

Кутије за прикупљање чепова биће и у наредном периоду постављене код Ред стар шопа, Делије шопа, улаза у галерију, испред Медија центра, испред терена Омладинске школе и у "Звезда Лаунџ" бару.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)