МНОГО ВОЛЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Шкоти чистили снег 2013. године

Н. И.

11. 11. 2020. у 20:14

МНОГО ВОЛЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈУ: Шкоти чистили снег 2013. године

ФОТО: Д. Дозет

ШКОТИ су посебни навијачи.

Гласни, одани до последњег судијског звиждука, али су и посебан колорит где год се појаве на свету. Имају чак и хуманитарне акције на сваком гостовању, а последњи пут када су гостовали са својом селекцијом у Србији, остали су у посебном сећању свима, јер је њихова група "Тартан армија" тада сакупила 1.500 фунти за помоћ Дечјем селу у Сремској Каменици.

Подсетимо, Србија је у мечу квалификација за СП у Бразилу дочекала 26. марта 2013. Шкоте на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду, а дебели снежни покривач прекрио је тог јутра целу Србију и Нови Сад, па је постојала опасност да мађарски судија Иштван Вад помери меч за најмање 24 сата.

Међутим, са радницима на стадиону удружила се и група шкотских навијача, па су онако одевени у зимске јакне и своје традиционалне килтове, "лопатали" неколико сати и снег је завршио на атлетској стази. Добро "загрејани" пивом и вискијем, Шкоти су тако побрали симпатије свих у Новом Саду.

Иако овог пута не долазе у Београд, навијачи Шкотске окупљени у "Тартан армију" су послали донацију организацији "Ево рука", Удружењу родитеља деце и младих са сметњама у развоју из Земун Поља.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)