БАРТОМЕУ ДОКУСУРИО БАРСЕЛОНУ: Због штетног уговора с Американцима удуплао дуг клуба на 1,6 милијарди?

Novosti online

10. 11. 2020. у 17:43

ДАНИМА се у шпанској али и светској јавности помиње огроман дуг ФК Барселоне, али у уторак су тамошњи медији изашли и са цифром - каталонски гигант дугује чак 820 милиона евра. Али то није све...

БАРТОМЕУ ДОКУСУРИО БАРСЕЛОНУ: Због штетног уговора с Американцима удуплао дуг клуба на 1,6 милијарди?

ФОТО: ЕПА

Уколико се активира штетан уговор који је бивши председник Жозеп Бартомеу потписао с америчком фирмом Голдман о позајмици 800 милиона евра за реконструкцији стадиона, дуг ће се практично удуплати.

Клуб је у великом проблему јер су због пандемије корона вируса приходи од улазница и доласка туриста на "Камп ноу" значајно смањени, а притом је екипа прошле сезоне елиминисана у четвртфиналу Лиге шампиона од Бајерна (8:2), што је и са те стране смањило зараду.

Такође, Барселони "виси мач над главом" због уговора који је бивши председник Жозеп Марија Бартомеу договорио са америчком компанијом "Голдман". Уколико се тај посао активира, дуг би порастао на 1,6 милијарди евра.

Свему томе треба додати да најбољи фудбалер света Лео Меси на крају сезоне вероватно напушта клуб и јасно је да новог председника блаугране чека тежак посао...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)